Maminka.czKojenec

VIDEO: Nevíte jak utišit miminko? Pomoc nabízí přístroj Babyshusher

Markéta Novák Matějková 21.  10.  2016
Utišit miminko někdy není vždy jednoduché. Není žádnou novinkou, že miminka se často uklidní za zvuku pro nás nepochopitelného, například u vysavače. S něčím podobným přichází na český trh novinka Babyshusher.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tento přístroj vydává rytmický šum, který navozuje prostředí a zvuky v matčině lůně, byl vyvinut s cílem, aby co nejpřirozeněji utišil miminko. 

„Babyshusher přináší úlevu od stresu pro maminku i dítě. Během chvilky zklidní od pláče a navodí dokonalý pocit bezpečí,“ říká Aneta Šebečková, zakladatelka firmy Kampuni, která Babyshusher prodává.

Podívejte se na Babyshusher v akci:

Důležité je správné nastavení hlasitosti

Přístroj umožňuje používání ve dvou režimech - na patnáct nebo třicet minut. Po uplynutí nastaveného času se Babyshusher automaticky vypne a není tak potřeba s ním dále manipulovat. Kromě délky času můžete nastavit také hlasitost. Aneta Šbečková také upozorňuje, že je důležité nastavit Babyshusher hlasitěji, než miminko pláče. Dobře a zejména rychle ho zaslechne a proces uklidnění je tak mnohem efektivnější.

Hlasitý zvuk Babyshusheru není pro dítě nijak nebezpečný. Miminka jsou z dělohy zvyklá slyšet zvuky dosahující hlasitosti až 59 dB, což se rovná zvuku hlasitého vysavače. Přístroj se doporučuje umístit maximálně 50 cm od hlavičky, dítě tak slyší šum i přes svůj pláč a Babyshusher tak splní účel, kterým je především zklidnění.

Co na to říkáte? Pořídili byste si takový přístroj domů?

Deset kroků proti pláči miminka
VIDEO: Plačící dítě zklidníte za pár vteřin

 

Témata: Děti, Kojenec, Miminko, pomoc, Vid, Hlasitost, Mimi, Správné nastavení, Hlasitý zvuk, Jak, Baby, Plačící dítě, Maddox, Přístroj