Maminka.czVideo recept

VIDEO RECEPT: Lahodné míša řezy, na které potřebujete jen dvě vejce. A nemusíte šlehat bílky!

len 6.  1.  2023
Vzorový recept inspirovaný stejnojmenným nanukem obvykle obsahuje až 6 vajec, což se v dnešní době docela prodraží. Navíc bývá potřeba vyšlehat bílky zvlášť, což zas zdržuje. Máme pro vás verzi, která obsahuje vejce jen dvě – a rozklepnete je rovnou do těsta.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pro míša řezy jsou typické tvarohová náplň a čokoládová poleva, která ladí s tmavým korpusem. U tohoto receptu na něj stačí pouhé dvě vejce. A když vynecháte kakao, můžete stejné těsto použít i jako základ pod ovoce, krémy a podobně.

Poznámka k množství: Do dortové (kulaté) formy stačí bohatě poloviční dávka!

Suroviny

Na těsto:
2 vejce
1 hrnek mléka
1 hrnek cukru krystal
2 hrnky polohrubé mouky
1 balíček prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
0,5 hrnku oleje

Na tvarohovou náplň:
250 g másla
80 g moučkového cukru
500 g polotučného tvarohu

Na čokoládovou polevu:
100 g hořké čokolády
50 g rostlinného tuku


Postup

  1. Veškeré suroviny na těsto umícháme do hladka. Těsto vysypeme na vymazaný plech či do formy. Pečeme na 170 °C cca 22 minut (v plynové troubě).
  2. Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh smícháme v míse s cukrem a máslem. Po zchladnutí korpusu na něj náplň rovnoměrně naneseme.
  3. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s rostlinným tukem. Můžeme tvaroh jen pokapat (při menším množství čokolády) či ho potřít celý. Necháme ztuhnout v lednici minimálně 3 hodiny.
Témata: Video, Recepty, Výživa a stravování, Jídelníček, Děti a jídlo, Vaření, Video recept, Cukr, Vaření pro rodinu, návod, Kakao, suroviny, Bílek, Nanuk, Recept, Náplň, Vejce, Míša, Vid, Těsto

Video