Maminka.czRecepty

VIDEO: Slaninová strouhanka. Skvělé dochucovadlo těstovin nebo salátů

Simona Formánková 29.  6.  2021
Co se vám vybaví, když se řekne "strouhanka"? Pravděpodobně to bude řízek nebo jiné smažené jídlo. Tímto receptem vám ukážeme, že nemusí být pomocníkem pouze při obalování. Když dáte strouhance trochu péče, může být skvělým ochucovadlem.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Během teplých letních dní volíme spíše lehká jídla jako například zeleninové saláty nebo pokrmy z těstovin. Pokud se vám vaše osvědčené recepty zdají už poněkud fádní, vyzkoušejte je se slaninovou strouhankou. Díky ní dostanou opět větší říz a výraznější chuť. 

Suroviny:

  • 2 krajíce bílého italského chleba nebo 5 krajíčků francouzské bagety
  • 4 plátky snídaňové slaniny 
  • 8 lístků šalvěje 
  • 2 velké stroužky česneku 
  • lžička olivového oleje 

Postup:

Na pánev vložte plátky slaniny. Jakmile se začne restovat, odsuňte ji stranou a na volnou část vlijte trochu olivového oleje. Přihoďte celé stroužky česneku, lístky šalvěje a nechte rozvonět. Jakmile bude vše opečené, vhoďte do mixéru. 

Přidejte starší bílý chléb nebo opečenou bagetu a rozmixujte. Vsypte na talíř nebo do misky a nechte zchladnout. Poté můžete vložit do uzavíratelné nádoby. V lednici vám vydrží 1–2 dny. 

Před podáváním vhoďte na suchou rozpálenou pánev. Tím strouhanka ještě dovyschne a bude mnohem křupavější. 

Témata: Recepty, Jídelníček, jídlo, Vaření, Video recept, Mall.tv, Salát, Strouhanka, Dochucovadlo, Recept, Slanina, Těstoviny, Sla, Chléb, Šalvěj, Vid, Bageta, Doc