Maminka.czZdraví

VIDEO: Sport, který děti rozvíjí - atletika

Iva Endrychová 8.  4.  2014
Pro zdravý vývoj dítěte je důležité, aby také sportovalo. Není dobré jej odmala zatěžovat jednostranně. V pozdějším věku by jim to mohlo přinést problémy. Vhodným všestranným sportem je atletika.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Atletika je označována za královskou disciplínu. Zahrnuje mnoho činností a na rozdíl od jiných sportů není vhodné s ní začínat příliš brzo. Navíc dětský organismus při ní není zatěžován jednostranně. „Není důležité, aby děti s atletikou začínali už v 5 až 6 letech. V tomto věku si mají spíše hrát a rozvíjet se pohybově jinak,“ upozornil v pořadu Supermáma TV Metropol Michal Krčmář, trenér atletiky ve Sportovním klubu Olymp Praha. Uvedl, že pro děti v tomto věku je důležité plavat, jezdit na kole, hrát fotbal nebo bruslit či lyžovat. Se samotným tréninkem atletiky by měly začít asi až v 10 až 11 letech.

Pokud chcete dát dítě na atletiku, zvolte nejprve atletickou přípravku, kde děti získají základ pro spoustu dalších sportu. Nepočítejte s tím, že se z dítěte hned stane borec, který bude domů vozit medaile. Přípravka je spíše o hraní si a rozvíjení fyzických schopností dítěte. Během ní děti hrají mnoho pohybových her, překonávají různé opičí dráhy, zdolávají rozličné slalomy.

Mnoho dalších užitečných informací se dozvíte v následujícím videu:

Témata: Zdraví, Děti, Sport, Spor, Sportovní klub, Atlet, Vid, Supermáma, Atletika, Zdraví na Heureka.cz