Maminka.czSlavní rodiče

VIDEO: V Británii pokřtili princeznu Charlotte

Iva Endrychová 6.  7.  2015
Devítitýdenní princezna Charlotte Elizabeth Diana byla v neděli pokřtěna. Obřadu v Sandringhamském kostele se zúčastnila celá královská rodina.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Před kostelem v Sandringhamu na východě Anglie se shromáždily stovky lidí. Přihlížely příjezdu britské královské rodiny. Princ William a jeho manželka Kate si tento kostel vybrali pro křest své dcery, která se narodila začátkem května. 

Na soukromém obřadu, který vedl arcibiskup z Canterbury, nechyběla ani královna Alžběta II. a její manžel princ Philip. 

Ke královskému obřadu patří i retro. Princezna Kate oblečená do kostýmku v barvě slonové kosti svou dcerku ke kostelu přivezla v nádherném retro kočáře. William dostal na starosti George, kterého na křest jeho sestry sladili do červena. Nechyběly ani kraťásky. 

Malá princezna měla pět kmotrů - Williamovu sestřenici, bratrance vévodkyně Kate a jejich tři společné přátele. 

Charlotte byla v souladu s královskou tradicí pokřtěna vodou z řeky Jordán. Na sobě měla podobnou róbu jakou měl při křtu její bratr George. Tedy repliku krajkové a saténové křestní róby, kterou na sobě při křtinách měla dcera královny Viktorie v roce 1841. Až do roku 2008 všechny královské děti oblékaly její originál. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
 
 
Témata: Video, Slavní rodiče, Betynka informuje, královna Alžběta, Princ, Brit, Královna Alžběta II, Anglie, Vid, Sandringham, Princ Philip, Sandringhamu, Charlotte, Princ William, Alžběta II., Retro