Maminka.czŠestinedělí

VIDEO: Vedle vás brečí cizí človíček a vy nevíte, co dělat. Jak také vypadá realita šestinedělí, ukazuje pořad Dělníci života

Kristýna Juřicová 15.  10.  2021
Pokud si myslíte, že porodem se uzavře jedna etapa a nastává nová, máte pravdu. Narozením vašeho dítěte to všechno teprve začíná a někdy to nemusí být procházka růžovým sadem, ba naopak. Jaké potíže po porodu mohou nastat? Odpověď hledejme v novém díle Po porodu v sérii Dělníků života.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Šestinedělí má být období, kdy se nová rodina sžívá. Až 70 % maminek ale zažije tzv. poporodní blues, kdy je přepadá smutná nálada a pláč.

"Cítila jsem velkou nejistotou. Asi jsem se ocitla na nějaké psychické hraně. Sice se o tom takhle většinou nemluví, ale najednou tu byl malý cizí človíček. Všichni říkají 'máte to v sobě, napojíte se...', ale já nevěděla nic. Vedle mě leželo něco, co pořád brečelo a já mu nerozuměla," vzpomíná maminka Bára.

Co všechno musí zvládnout lékařka v porodnici za jedinou směnu? Podívejte se!

V nových dílech série Dělníků života, kterou opět přináší Mall.tv, se napojíme na samotný začátek života – narození miminka. Může se stát, že některé ženy po příchodu nového potomka necítí to, co si samy představovaly. Pocity, které mají, je mohou zaskočit natolik, že se začnou samy trápit. Jenže – i když se o tom moc nemluví, je to úplně normální.

Již tradičně pořadem provází Jakub Klingohr, který zpovídá maminky o jejich prožití šestinedělí. V dalších dílech dojde také na téma, proč v Česku nefunguje odborné doporučení plně kojit první půl rok dítěte a dokojovat ho až do jeho dvou let, či také na téma poporodní deprese nebo péče o dítě s vrozenou vadou. 

Nebudou chybět ani komentáře odborníků a rozebere se problematika kojeneckých ústavů. 

Témata: Porod, Porodnice, Šestinedělí, Porodní asistentka, Vaše porodní příběhy, pořad, Poporodní deprese, Početí, Dělníci života, Sad, Česká republika, Dělník života, Človíček, Nové dílo, Narození, Živo, Prožití, TAK, Realita, Vid, Maminka, Jakub Klingohr

Video