Maminka.czŽivoty slavných

VIDEO: Životy slavných: Záhadná smrt Marilyn Monroe

Kristýna Juřicová 5.  8.  2021
Premiéra pořadu o životních osudech významných žen a mužů, který vzniká na Mall TV pod taktovkou Pavla Zuny. Na jeho tvorbě se podílejí autoři populárního pořadu Slavné dny. Skvělá pomůcka k domácí výuce dějepisu, co říkáte? V dnešním díle si připomeneme výročí úmrtí jedné z nejvlivnějších žen své doby, Marilyn Monroe.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jak jedna z nejslavnějších žen své doby zemřela? Bylo to proto, že se její osud zkřížil s vlivným mužem, prezidentem Spojených států amerických? 

Marilyn se narodila v roce 1926, vyrůstala ale po sirotčincích, jelikož její matka měla existenční a psychické problémy a otce nikdy nepotkala. V 16 letech se vdala, právě proto, aby se nemusela už nikdy vracet zpět k chudým poměrům. Mezitím ale probíhá druhá světová válka, po které se s manželem rozvedli.

Rázem se dostává na titulky časopisů jako modelka, ale záhy si uvědomí, že by chtěla více než jen modeling. Ráda by se věnovala filmu. V tuto chvíli si mění jméno na Marilyn Monroe a začíná obcházet castingy na filmové role. Zlom přichází v roce 1950, kdy je obsazena do filmu Asfaltová džungle. Díky této roli jde z jednoho natáčení do druhého.

V roce 1952 se seznámí s basebalistou Joem DiMaggioem a v té době představují dokonalý pár – sportovní ikona a zbožňovaná herečka. Svojí lásku si potvrdili svým ANO v době, kdy byla již Marilyn nominována na Zlatý globus. Její sláva ale na Joea byla neunesitelná a po necelých devíti měsících se s ní rozvedl.

Další významný vztah Marilyn byl s úspěšným dramatikem a esejistou Arthurem Millerem, kterého si nakonec bere také za muže. Dvakrát se snaží o založení rodiny, nicméně Marilyn pokaždé potratí. V této době začínají nabírat na síle i její psychické problémy a po manželských rozporech se svazek rozpadá.

Fanoušci, nic netušící o jejích psychických a kariérních problémech, mají jen příležitost přihlížet, jak se její tvář spojuje s nejvíce významnými lidmi, jako jsou bratři Kennedyové a další. Fámy o vztahu nejen s prezidentem Kennedym, ale i jeho bratrem se šířily světem velice rychle. Osudný den přichází ze 4. na 5. srpna, kde ji v pokoji, který byl zamknutý na zámek, našla její hospodyně bezvládně ležet. O smrti Marilyn se spekuluje dodnes a snad jen bůh ví, jak to bylo doopravdy.

Na další příběhy a díly o životě slavných a významných lidí se můžete podívat na www.malltv.cz.

VIDEO: Životy slavných - Vydřené vítězství, tvrdý trénink a silná vůle. Takový byl Emil Zátopek
Životy slavných: Půvabná první dáma Argentiny
Témata: Video, Životy slavných, herečka, Zajímavosti, zpěvačka, Smrt, pořad, ikona, Historie, modeling, válka, Mall.tv, marilyn monroe, Arthur, Zátopek, hospodyně, Zlatý Globus, První dáma, Joe, Psychické problémy, ANO, Slavná dna, Významná žena, USA, Pavel Zuna