Maminka.czKam s dětmi

Víkendový tip pro rodiče s dětmi: poprvé do Prahy přijíždí vzdělávací Magický školní autobus televize Minimax

redakce 12.  5.  2011
Se zajímavým víkendovým programem pro malé školáky a jejich rodiče doslova přijíždí televize Minimax. Vůbec poprvé navštíví Prahu její Magický školní autobus, jehož pestrý vzdělávací program hravou formou může veřejnost bezplatně navštívit již tuto sobotu 14. května od 13 do 17 hodin v areálu obchodního centra Letňany.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Děti formou her, soutěží, rozkládacích modelů a dalších interaktivních aktivit samy prozkoumají a odhalí tajemství okolního světa i svého těla, navíc mohou vyhrát mnoho dárků a setkat se s oblíbenými televizními postavičkami. Tuto vzdělávací aktivitu pro malé i velké organizuje společnost Chello Central Europe, která je provozovatelem televize Minimax.

Magický školní autobus televize Minimax je určený převážně dětem na prvním stupni základních škol. „Vlastními smysly prozkoumají lidské tělo, zvířata, rostliny a přírodní vědy. Také se zábavnou formou dozví, proč je životní prostředí důležité a jak je chránit,“ uvedl Aleš Fabík, country manager z pořádající společnosti Chello Central Europe.

Koncepce Magického školního autobusu televize Minimax vznikla v Maďarsku, kde se při loňské premiéře setkala s pozitivním ohlasem rodičů, pedagogů i dětí. Na tomto úspěchu se podílela i pečlivá příprava celého vzdělávacího projektu nejen odborníky z jednotlivých vědních oborů, ale také dětskými psychology a umělci.
Magický školní autobus zastaví dvakrát v Praze (13. a 14. 5.) a jednou v Ostravě (18. 5.) a Brně (19. 5.).

Jednotlivá interaktivní stanoviště s různým tematickým zaměřením budou vždy rozestavena v bezprostředním okolí autobusu, aby se akce mohlo zúčastnit co nejvíce dětí. Další informace zájemci naleznou na stránkách www.minimaxprodeti.cz, kde se školy navíc mohou zaregistrovat do soutěže o zájezd do Legolandu pro celou třídu.

Následně se Magický školní autobus přesune do dalších zemí ve střední a východní Evropě.
Tento projekt televize Minimax podporuje dlouhodobou strategii této stanice. Ta spočívá ve vysílání nenásilných pořadů, které předškolním a školním dětem předávají důležité životní hodnoty a zároveň je pobaví.

Cestovní plán Magického školního autobusu televize Minimax 2011

Pátek 13. 5. Praha 5 FZŠ Otokara Chlupa* 10 – 14 hodin
Sobota 14. 5. Praha 9 Obchodní centrum Letňany 13 – 17 hodin
Středa 18. 5. Ostrava ZŠ A. Hrdličky* 10 – 14 hodin
Čtvrtek 19. 5. Brno ZŠ Jasanová 2* 10 – 14 hodin
Pátek 20. 5. Bratislava ZŠ A. Dubčeka* 10 – 14 hodin
Sobota 21. 5. Bratislava Nákupní centrum Aupark 13 – 17 hodin

  • Vyhrazeno pro školní skupiny
Témata: mág, Kam s dětmi, Rodiče, Maminka cestuje, auto, Televize, autobus, Pozitivní ohlas, Vik, Tip, Mag, Nákupní centrum, Obchodní centrum, Legoland, Letňany, Mini, Víkend, Bratislava, Práh, Televize na Heureka.cz