reklama

Víte, co dokáže kosmetika s květinovými výtažky?

Nejen v péči o pleť má široké využití, ale dokáže také krásně vonět. Podívejme se, které květiny se používají nejčastěji.

Růžová královna

Snad nejrozšířenější rostlinou, která se objevuje v kosmetice, je růže. Z oblíbené královny květin se využívají výtažky z okvětních lístků, zejména pak růžový olej nebo růžové aroma, které se nejčastěji přidává do parfémů. Je sice výrazné, ale zároveň působí hodně romanticky. Výtažky z růží jsou ceněné pro své intenzivní zklidňující, zvláčňující, hydratační a zjemňující účinky a tak bývají hojně přidávány do pleťových přípravků určených k péči o citlivou a suchou pleť.

Právě k citlivé pleti jsou obzvlášť šetrné, protože napomáhají snižovat viditelnost rozšířených cévek, intenzivně pleť zklidňují a navíc dodávají oslabené pleti energii. Výtažky z růží se objevují i v pleťových přípravcích určených proti vráskám. Mají totiž regenerační účinky a napomáhají obnovovat strukturu pleti a tím vyhlazovat vrásky.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Výrazný jasmín

Tato intenzivně vonící květina bývá často součástí parfémovaných a toaletních vod. Má výrazný květinový podtón a tak jim dodává na eleganci a ženskosti. Výtažky z jasmínu mají blahodárné účinky také na pleť, zejména na tu suchou a povadlou. Napomáhají ji rozjasňovat, vyživovat a zvláčňovat, zmírňují nepříjemné pnutí pleti.

 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

 

Rozjasňující orchidej

Výtažky z orchideje mají výrazné hydratační a zjemňující účinky, zklidňují, dodávají pleti energii, regenerují a rozjasňují ji. Působí proti volným radikálům a ceněné jsou také pro svůj protivráskový efekt.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Historií prověřené neroli

Mezi časté ingredience patří také neroli (jméno dostalo po italské princezně Anne Marii Orsini z Neroli). Jedná se o velmi oblíbený esenciální olej, který se získává z květů pomerančovníku. Neroli působí blahodárně na křehkou citlivou pleť, zklidňuje její podráždění. Hodí se však také pro mastnou pleť, snižuje tvorbu kožního mazu. A samozřejmě je hojně přidáván do parfémů, kterým dodává citrusové aroma.

Hydratující ibišek

Tato krásně kvetoucí rostlina našla uplatnění také v kosmetickém průmyslu. Má hydratační vlastnosti a je bohatá na vitamin C. Hydratuje, zlepšuje elasticitu pleti a vyhlazuje tím drobné linky a vrásky. Napomáhá zlepšovat strukturu poškozených vlasů a také podporuje zklidnění podrážděné pokožky hlavy.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Regenerační levandule

Je velmi oblíbenou a hojně využívanou rostlinkou a to nejen kvůli své výrazné pronikavé vůni. Objevuje se jako jedna ze složek parfémů, v krémech či ve vlasových přípravcích. Levandule vyživuje, zklidňuje, regeneruje a omlazuje pokožku, hodí se na mastnou i aknózní pleť, protože napomáhá regulovat tvorbu kožního mazu a má protizánětlivé účinky. Působí příznivě při hojení ekzémů a vyrážek.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Foto: Archiv

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

reklama
Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Dokážete se bavit s kolegy i klienty a odpoledne konečně šťastně dokončíte určité pracovní jednání, které je už pro vás jasnější.…
Maminka na Facebooku


reklama

Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci


reklama