Maminka.czZdraví

Víte, že běžné opalovací krémy škodí vašemu tělu i přírodě?

Reklama 7.  7.  2020
Opalovací krémy jsou pro nejednoho z nás vcelku oříšek. Jak vybrat ten nejlepší? A jsou opalovací krémy pro dospělé vhodné také pro děti? Na co si dát v opalovací kosmetice pozor? A proč je dobré při opalování brát ohled i na přírodu?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Běžné opalovací krémy jsou tikající bomba

Při výběru opalovacího krému bychom se měli mít na pozoru hned před několika věcmi. Důkladné sledování složení kosmetiky je základem úspěšného nákupu. V běžně dostupných, konvenčních opalovacích krémech nás čeká nejedno nemilé překvapení, ať už se jedná o ty pro dospělé nebo děti. Obsahují totiž umělé parfemace, chemické UV filtry jako oxybenzone, octinoxate, benzophenone a homosalate, které jsou spojovány s produkcí volných radikálů, narušováním endokrinního systému a mohou způsobit intoxikaci těla. Nemluvě na dopady, které mají na životní prostředí, konkrétně vodní organismy. Nejvíce se tento neblahý efekt podepsat na korálových útesech. V konvenčním kosmetickém průmyslu se tyto škodlivé filtry nerozlišují a přidávají se také do dětské kosmetiky. Obzvláště rodiče by se tedy měli mít při vybírání opalovacích krémů na pozoru.

Klepněte pro větší obrázek

Opalujte se přírodně

Přírodní kosmetika používá UV filtry zdraví i přírodě prospěšnější: oxid titaničitý nebo oxid zinečnatý. Označují se jako minerální filtry, které jsou, na rozdíl od minerálního oleje z opravdových minerálů. Bio kosmetika je skvělou volbou pro všechny maminky, kterým záleží na zdraví jejich dítěte. Přírodní kosmetika s certifikací nám totiž zaručí, že můžeme mít nejen krásnou zdravou pokožku, ale i čisté svědomí. Dětské opalovací výrobky mohou navíc používat také ti, kteří vlastní velmi citlivou pokožku a hlídají si přítomnost alkoholu nebo glycerinu ve svých kosmetických prostředcích.

Klepněte pro větší obrázek

Maminky ví nejlíp

Kůže dětí je mnohem jemnější, a tudíž citlivější než je tomu u dospělých. Proto o ni musíme i více pečovat. A to ví i maminka pěti dětí Summer Brown. Protože chtěla pro své děti to nejlepší, namíchala jim bezpečnou opalovací čistě přírodní kosmetiku. A tak položila základy firmy Butterbean, která vyrábí bezpečné, příjemně se nanášející opalovací krémy, nezanechávající nepříjemný bílý film.  Záruku kvality poskytuje certifikát ECO-CERT. Bio kosmetika, která je jím certifikovaná, zaručuje nejen nepřítomnost škodlivých látek, jako jsou umělé parfemace nebo minerální oleje, pocházející z petrochemického průmyslu. Ale také je znakem vysoké kvality použitých surovin, zpracování výrobku šetrného k přírodě a dobrých podmínek v rámci zvířecí welfare. Dobrá maminka totiž pečuje nejen o své děti, ale také o to, aby jim pomohla zachovat co nejčistší životní prostředí.

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Zdraví, Zdraví na Heureka.cz