Maminka.czNaše tipy

Vkusná knížka pro miminko je tu! Proč podpořit zrovna tuhle s mývaly?

kog 26.  6.  2019
Asi se shodneme, že vkusných vzpomínkových deníčků pro miminko není moc. Proto nás v redakci nadchla jednoduchá knížka Já, miminko s roztomilými ilustracemi mývalů. Projektu, který nyní sbírá peníze prostřednictvím crowdfundingu, moc fandíme.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Na knížce Já, miminko pracují její tvůrkyně Sebastiána Chomiszak a Renáta Žáková zhruba rok a půl. Všechno začalo tím, že těhotná Sebi navrhla své kamarádce ilustrátorce Renče, aby udělala vkusnou knížku pro miminka, jak se do ní lepí fotky a náramky z porodnice na památku! Protože – co si budeme povídat – jednoduchých a nepřeplácaných deníčků miminka na trhu moc není.
 
Nápad se oběma líbil a rozhodly se, že knížku vydají na vlastní náklady. Jenže zjištění bylo drsné: Finální výrobní cena knížky byla skoro čtyřikrát vyšší, než původně odhadovaly a vlastní finance jim na výrobu prostě nestačily.

Chcete mývalí knížku Já, miminko podpořit? Můžete TADY

Projektu nikdo nevěřil. Takový bývá nejlepší, říká Michael Třeštík

Tvůrkyně knížky se navíc setkaly i s nepochopením tiskáren. Výběr té kvalitní trval přes sedm měsíců. "Hlavním požadavkem bylo, aby se kniha dala hezky zavřít i po tom, co do ní nalepíte fotografie," říkají Sebastiána a Renáta. Většina takových knížek nejde totiž po nalepení fotek dovřít nebo to nevydrží vazba a kniha se začne rozpadat. Zkrátka to byla pro tiskárnu výzva. Jenže ne každý tiskař měl pro jejich nadšení pochopení: "Já vám s*ru na výzvy. Mně bude brzy šedesát, já už o žádné výzvy nestojím!" O těchto i dalších peripetiích vznikl dokonce i blog, přečíst si ho můžete TADY.
 
Klepněte pro větší obrázek

Ale nakonec se podařilo! Mývalí knihu vyrobí grafické studio Voala. Vytištěna bude na krásném papíře s vazbou, která z ní dělá opravdový unikát, což ocenil i známý prozaik, architekt a publicista Michael Třeštík: "Obchodně úspěšný může být jenom projekt, kterému nejdřív nikdo nevěří,“ připomněl obecně známé pravidlo a také holky podpořil na svých facebookových stránkách. 

 

Nejen deníček miminka, ale spousty mývalích dárků...

 

A tak se teď holky pouští do crowdfundingu, aby se knížka plná mývalů mohla dostat až k vám: "Teď před námi stojí další velký úkol. Abychom knihu mohly vydat, prezentujeme ji na Hithit. Chceme o pomoc poprosit vás, kterým se naši mývalové líbí a byli byste stejně jako my rádi, kdyby mohli spatřit světlo světa," vzkazují autorky.

Pokud se vám mývalí knížka líbí, není nic jednoduššího, než ji podpořit a za odměnu si vybrat svůj dárek. A nebojte, pokud nečekáte miminko, můžete si vybrat spoustu dalších zajímavých věcí, například podepsané grafické listy našich ilustrací, plakáty ilustrací, velké plátěné tašky, mývalí pexeso, polštáře či přáníčka a samolepky s mývaly. 
 
 
[********************]
 
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
 
Témata: Novorozenec, Miminko, Miminko, Dítě je na světě, Naše tipy, Tvůrkyně, Renáta, Studio, Deníček, Mýval, Kniha, Pexeso, Vkus, Renata, LinkedIn, Author, Sebastián, Renč, Vazba, Knížka, Ilustrace