Maminka.czKam s dětmi

Vozíte dítě v kočárku? Běžte s ním v neděli závodit

redakce 11.  4.  2014
Vozíte dítě v kočárku? Běžte s ním v neděli závodit
Nemáte na neděli ještě plán? Běžte se proběhnout s kočárkem. V neděli 13. dubna se uskuteční už třetí ročník celorepublikových Závodů ve sportovní chůzi s kočárkem. Akce probíhá na 40 místech po celé české republice.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Stroleringové závody jsou určeny všem aktivním maminkám a tatínkům, kteří se sejdou na asi 40 místech po celém Česku. Záštitu nad těmito závody ma tento rok opět primátor hlavního města Prahy a tváří je herečka Dejvického divadla Simona Babčáková, která je zároveň moderátorkou letošních závodů.

Cílem akce je motivovat maminky na mateřské dovolené k pravidelnému pohybu a sportu. "Chceme ukázat, že sportovat lze i s kočárkem a bez nutnosti hlídání a zároveň podpořit slogan -Šťastná máma, šťastné dítě," vysvětluje Edita Berková, zakladatelka programu a občanského sdružení Strollering® – sportovní programy pro maminky s malými dětmi. Pravidelné sportování je zdravé pro všechny a děti by k němu měly být vedeny od svých prvních krůčků. „Děti se tak od svých rodičů učí, že sport patří ke každodennímu rytmu života, že hýbat se je normální," dodává.

Podstatou samotných závodů je chůze s kočárkem na 100 - 150 kroků dlouhé trati v co nejkratším čase. Na každé trati budou rozhodčí, kteří budou kontrolovat především regulérnost stylu chůze. Soutěžící mají zakázaný běh. Zcela záměrně je zde kladen důraz na chůzi, neboť sportovní chůze je základem každé lekce Strolleringu®, oblíbeného sport. programu pro ženy po šestinedělí.

Podívejte se na video:

Podmínkou účasti je registrace na webových stránkách akce a zaplacení startovného ve výši 50 Kč. Polovina z výtěžku ze startovného ze všech závodů po celé ČR poputuje na účet neziskové organizace Centrum Paraple.

Závodníci se mohou zúčastnit závodu hned ve třech soutěžních kategoriích: maminky, tatínkové a celé rodiny. Součástí závodů je také bohatý doprovodný program určený především pro nejmladší účastníky závodů, naše děti. "Rádi bychom celou akci pojali jako zábavné odpoledne pro celou rodinu. Vítáni jsou proto úplně všichni - babičky, dědečkové, tetičky, strýčkové,…" zve nás na závody Edita Berková.

Generálním partnerem akce je Společnost Nestlé a jedním z mediálních partnerů je i časopis Maminka.

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, Generální partner, Vítání, Šťastná máma, Kočár, Nestlé, Regulérnost, Primát, Děti, Zábavné odpoledne, Závod, Nejkratší čas, Startovné, Simona Babčáková