Maminka.czKrása a styl

Vraťte pleť i vlasy zpět do kondice

Jana Knaislová 24.  9.  2015
Letošní parné léto sice přálo koupání a chytání bronzu, nepěkně se ale určitě podepsalo na stavu vašich vlasů i pokožky. Intenzivní sluneční paprsky totiž kůži ani kštici nesvědčí. Stejně tak jako chlorovaná nebo slaná voda. To vše totiž kůži i vlasy nadměrně vysušuje. Právě teď je proto doba, kdy se nejen sčítají škody způsobené sluncem, ale především je ideální čas na jejich nápravu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Základem je hydratace​

Sluníčko pleti sice dodalo zlatavý nádech, zároveň ji však vysušilo a přidalo i nějakou tu jemnější vrásku. V následujících dnech proto vsaďte na intenzivní hydrataci a zvláčnění vysušené kůže. Pořiďte si hydratační krémy, koncentrovaná séra (obsahují vyšší koncentraci účinných složek, rychle se do kůže vstřebají a navíc znásobují účinky krému, který je přes sérum ještě vždy nutné nanést).  

Alespoň jednou týdně zařaďte hydratační pleťovou masku. Pro znásobení jejího účinku ji klidně naneste na obličej večer a nechte působit přes noc, protože po létě bývá pleť opravdu hodně vyprahlá, a tak jí vláha přijde vhod. Právě vlivem nedostatečné hydratace se kůže nepříjemně napíná, chybí jí pružnost, je tak i náchylnější k tvorbě předčasných vrásek, postrádá jas a působí unaveně. Působením pleťové masky se pokožka zvláční, zjemní, zlepší se její elasticita a drobné linky i vrásky se vyhladí.

I krk k vám patří

Při aplikaci pleťových přípravků nezapomínejte ani na krk a dekolt, i tam bývá kůže vysušená. Při roztírání krému v dekoltu postupujte vždy směrem do stran a nahoru ke krku až k bradě, abyste kůži zbytečně nevytahovala.

Možná jste objevila po létě na obličeji, v dekoltu nebo na hřbetu rukou drobné světle hnědé flíčky. Jedná se o pigmentové skvrny, které se na kůži tvoří právě vlivem intenzivního působení slunečního záření. Možností, jak tyto skvrny vybělit, existuje celá řada. Můžete na ně aplikovat speciální bělící krémy, vyhledávaný je také chemický peeling nebo laser. O vhodnosti konkrétní metody se poraďte s dermatoložkou.

Vysušená pokožka se často objevuje také na nohou i rukou, zejména pak na předloktí. Obzvlášť, pokud jste se v létě hodně koupala a opalovala. Aby se tělové přípravky do kůže vstřebaly co nejlépe a využila jste maximálně jejich účinných složek, jednou až dvakrát týdně provádějte před sprchováním tělový peeling. Zbavíte kůži odumřelých suchých šupinek, které se z kůže běžně olupují. Po koupeli jemně vmasírujte hydratační tělové mléko.

Vlasová regenerace

Právě na vlasech se poškození sluncem často projeví nejviditelněji. Jsou vysušené, krepaté, konečky se třepí mnohem více než obvykle, častěji se lámou, barva je vyšisovaná a bez lesku. Celkově působí mdle a lze je jen těžko upravit. Jak tedy co nejrychleji dostat vlasy zpět do kondice?

Nejlépe uděláte, když se vydáte do kadeřnictví. Zničené vlasy totiž potřebují odborný zásah a cíleně zvolené přípravky. A to zejména ty dlouhé, na nichž jsou třepící se konečky i dehydratace často více vidět. Kadeřník vás zbaví roztřepených konečků, provzdušní a oživí účes a hlavně dodá vlasům hloubkovou regeneraci. Právě ta je totiž pro zničené vlasy hodně důležitá. Vyšisovanou barvu oživte novým přelivem.

Pokračujte i doma

Také na domácí péči si pořiďte přípravky, které hydratují, regenerují a vyživují vlasy. Nyní je ideální doba zařadit vlasové masky. Jejich koncentrované složení dodá vaší kštici hloubkovou péči. Po mytí použijte na vlasy rozčesávací hřeben nebo kartáč. Vlasy se zbytečně nenamáhají, nezacuchají ani se nebudou zbytečně lámat. Následně je jen lehce vysušte ručníkem.

S používáním tepelných spotřebičů jako jsou fény, kulmy či žehličky to v případě velmi suchých a poškozených vlasů nepřehánějte, praktické jsou fény se studeným vzduchem a také ionizační technologií, protože jsou k vlasům mnohem šetrnější. Suchým vlasům prospěje, když do nich několikrát týdně vetřete pár kapek vyživujícího regeneračního oleje. Vlasy budou vláčnější, poddajnější a lesklejší.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
 

 

Témata: Vlasy, Krása a styl, pleť, kondice, La Roche-Posay, Regenerace, Tělové mléko, Versailles, Mitchel, Přeliv, Sprchový gel, Pleťová maska, Studený vzduch, Suchý vlas, Vráska, Sérum, Svěží vzhled, Shine, Chemický peeling, Vlasová kosmetika na Heureka.cz