Maminka.czTěhotenství

Vydejte se na Anifilm: festival animovaných filmů v Třeboni!

redakce 20.  4.  2012
Jižní Čechy budou 3.-8. 5. žít animovanými filmy a pohádkami. Přijeďte se podívat do Třeboně nejen na pohádky, ale také divadlo, výstavy, koncerty a dětské workshopy. Bohatý program můžete doplnit prohlídkou historického centra nebo si udělat procházku kolem vyhlášených třeboňských rybníků.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dětský program nabídne čerstvé novinky i nestárnoucí klasiku a uspokojí nejrůznější věkové skupiny. Včetně dětí dospělých.

Pro nejmenší je připravený výběr nejoblíbenějších večerníčků a zároveň se představí i ty nejnovější. Kdo má rád pohádky, neměl by si nechat ujít loutková divadelní představení Pták ohnivák a liška Ryška, O zamilované ježibabě a Červenou Karkulku.

Ty starší určitě potěší premiérová projekce nového francouzského animovaného 3D seriálu Malý princ, který je velice zdařilou adaptací této nestárnoucí knížky spisovatele Antoine de Saint-Exupéryho. Pro teenagery je nachystaný populární britský seriál Mezi námi zvířaty, jehož autorem je oscarový režisér Nick Park, proslulý jako autor Wallace a Gromita a Ovečky Shaun.

V rámci retrospektivy Zdeňka Milera si zavzpomínejte na první díly populárního Krtečka. Nebudou chybět ani animované celovečerní trháky loňského roku ze sekce Bilance. Estonská retrospektiva nabídne hodinové pásmo ušité na míru dětem a mezinárodní soutěž celovečerních animovaných filmů představí pět dětských titulů.

Po oblíbených večerních promítáních na náměstí si ještě můžete vychutnat koncerty, které jsou pro vás na letošek připravené - hlavní hvězdou bude kapela Charlie One.

A nakonec trochu prostoru pro kreativitu – nejen děti si budou moci vyzkoušet vyrobit svůj vlastní animovaný film v dílnách animace.

Anifilm kromě novinek představí take celovečerní animované trháky minulého roku:
Auta 2
Tintinova dobrodružství
Kocour v botách
Rango

Vstupenka na promítání stojí 50 Kč, jednodenní akreditace 120 Kč, Šetidenní akreditace 500 Kč.
Program v Chill-out zóně na zámeckém nádvoří, večerní projekce na Masarykově náměstí, projekce a divadla pro děti a školy, projekce na rybníce, výstavy je ZDARMA
.

Více informací najdete také na: www.anifilm.cz

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Kam s dětmi, Maminka cestuje, film, festival, Kocour v botách, Třeboň, Nejrůznější věk, Letošek, Charlie, Výdej, Animovaný film, Shaun, Mezinárodní soutěž, Antoine de Saint-Exupéry, Pták Ohnivák, Dětský program, Trhák