Maminka.czKam s dětmi

VYHLÁŠENÍ VEŘEJNÉ SBÍRKY NA PROJEKT: POHÁDKOVÁ MALOSTRANSKÁ HERNA

redakce 21.  3.  2011
V sobotu 26.3.2011 v 16:00 bude na festivalu Kampa střed světa, který pořádá Komunitní centrum Kampa (KC Kampa) ve spolupráci s MČP1 a dalšími spolky Prahy 1 a Malé Strany, vyhlášena veřejná sbírka na proměnu a rekonstrukci jediné herny pro rodiče s dětmi na Malé Straně.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Vybavení a zázemí v KC Kampa je dlouhodobě ve špatném stavu a potřebuje akutní proměnu, aby více odpovídalo potřebám dětí a jejich rodičům. Dosud je herna vybavena pouze starými hračkami a nábytkem, kterých se zbavily školky, či je věnovali dárci.

Denně v KC Kampa probíhá nepřetržitý program kroužků pro děti, divadélek, promítání, workshopů, ale bohužel vybavení a zařízení prostor nevyhovuje svému účelu a děti si zaslouží prostředí, které je krásné a bude jim šité na míru.

Účet, kam je možné peníze posílat je: 145930399/0800 pod označením Malostranská herna 2011.

Pokud se ve veřejné sbírce vybere alespoň 95 000,- Kč, bude pokryta základní rekonstrukce herny mateřského centra, která promění obyčejný prostor v malostranské pohádkové zázemí pro děti.

Patronkou sbírky se stala Tereza Boehmová, novinářka, spisovatelka a blogerka iDnes, autorka knih: Matka z cukru a oceli (2009) a aktuální knížky pohádek Zajíček Zlobílek, hluchý drak, natahovací Mařenka a jiné pohádky (2010).

Záštitu převzal Andrej Gjurić, autor knihy Kam běží modrá liška, kterou se celý projekt inspiruje. Oba velmi rádi souhlasili a zúčastní se akce vyhlášení sbírky 26.3.2011 na festivalu Kampa střed světa.

Kmotry projektu se stali a podporu vyjádřili režisér Jan Hřebejk a herec Jan Potměšil, kteří se zúčastní festivalu Kampa střed světa, herečka Michaela Maurerová a herec Radim Fiala, kteří v den festivalu mají pracovní povinnosti, ale projekt podpoří účastí na dalších akcích.

Do KC Kampa herny a na dětský program také se svými dětmi již zavítali herci a další známé osobnosti: Sabina Remundová, Ester Geislerová, Natálie Kocábová, David Koller, Jan Hřebejk.

Občanské sdružení KC Kampa, které provoz herny pro děti zajišťuje je neziskovou organizací, ve které dobrovolně pracují především maminky na mateřské dovolené a spousta dalších dobrovolníků, díky jejich nadšení a snaze zajistit pro děti krásné prostředí pro hru, má herna KC Kampa nezaměnitelné kouzlo. Ovšem nezajistí její materiální vybavení.

Od 1.3. do 31.5. budou v prostorách KC Kampa k nahlédnutí návrhy nové herny a během této doby bude sbírka probíhat.

Příspěvek na hernu pro děti lze předat osobně v KC Kampa nebo zaslat na účet: 145930399/0800 pod označením Malostranská herna 2011.

Jako poděkování KC Kampa svým dárcům a příznivcům nabízí pozvání
1.6.2011 na dětské odpoledne plné zábavy včetně vystoupení klauna Ferdy.

Druhou akcí, po realizaci projektu, bude podzimní procházka krásnou a tajemnou Malou Stranou, komentovanou autorem knihy Kam běží modrá liška, která děti i dospělé seznámí se všemi pohádkovými postavami, které mají na Malé Straně svůj domov a budou mít nový domov i v herně mateřského centra.

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, projekt, Pohádková, Dětský program, Pohádkov, Herna, David Koller, Michaela Maurerová, Vyhlášení, Celý projekt, Sabina Remundová, Zajíček, Ester Geislerová, Nový domov, Natálie Kocábová, Remundová, Nezaměnitelné kouzlo, Malo, Materiální vybavení, Jan Hřebejk, Potřeba dětí

Video