Maminka.czBatole

Výlety s ergonomickým nosítkem jsou jednodušší

Reklama 9.  7.  2012
Těšíte se na hrady nebo výšlapy do lesa? S ergonomickým nosítkem si je užijete na sto procent i s malými dětmi. Dnes vám jedno, které si můžete pořídit v České republice, představíme.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„K létu výlety patří a malé i odrostlejší děti je mají rády. Sama mám dvě děti, a tak vím, jaký problém je zaměstnat je obě, když je jedno ještě příliš malé, ale to druhé by už objevovalo svět. Výborným pomocníkem pro mě byla ergonomická nosítka. Starší syn chodil po svých, mladšího jsme s manželem nosili v Manduce,“ vzpomíná Kateřina Borunská, matka dvou dětí a majitelka společnosti Mamaja.cz, která dováží do České republiky ergonomické nosítko Manduca.

Jak Manduca vypadá?

Hodně maminek s ní souhlasí. Ergonomické nosítko Manduca můžete používat od narození dítěte až do jeho předškolního věku, respektive do 20 kg dítěte. Pro novorozence je připravena speciální vložka a součástí nosítka je také kapuce pro fixaci hlavičky spícího dítěte.

Díky důmyslnému konstrukčnímu řešení lze nosit dítě na břiše, na boku i na zádech. Polstrované popruhy a bederní pás usnadňují rozložení váhy a komfort při nošení. Nosítko lze přizpůsobit různě velkým rodičům. V roce 2012 byl navíc bederní pás upraven tak, že Manducu mohou nosit i velmi štíhlé maminky.

Manduca byla vyvinuta v Německu ve spolupráci s německými fyzioterapeuty a lékaři, takže je naprosto bezpečná. Zajišťuje korektní M pozici končetin, která prospívá vývoji kyčlí. Je vyrobena z přírodních materiálů (stoprocentní biobavlna nebo konopí) a barvena šetrnými netoxickými barvami. Zipy ani patentky neobsahují nikl.

Kde se můžete poradit?

Více informací naleznete na nových webových stránkách Manduca.cz. „Na portálu Mamaja.cz jsme od ledna spustili online poradnu a na Facebooku Mamaja.cz seriál – Tip na výlet s Manducou. Vybíráme akce po celé republice, na které mohou vyrazit maminky s menšími i většími dětmi. Radíme, kam se vypravit s kočárkem a kam s Manducou. I když se to na první pohled nezdá, tak na hodně míst se maminky s kočárkem vůbec nedostanou. A to je škoda. Manduca je v tomto případě ideální alternativa,“ vysvětluje Kateřina Borunská.

Témata: Děti, Batole, Kojenec, Kam s dětmi, Maminka cestuje