Vynikající koláč ze sezónního ovoce

Tento koláč vás nadchne svou jednoduchostí a rodinu svou chutí. Při jeho přípravě využijete jakékoliv sezonní ovoce.

Koláč s tvarohem a ovocem 

1 plech příprava: 45 minut

Těsto: 2 hrnky hrubé mouky, 1 hrnku krupicového cukru, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek plnotučného mléka, 1 hrnek oleje,

Náplň:  500 g měkkého tvarohu, 1 vanilkový cukr, 1 hrnku krupicového cukru, 1 vanilkový pudink, 2 vejce, mléko dle potřeby, čerstvé ovoce (ale koláč je skvělý také třeba s povidly)

Připravte těsto smícháním ingrediencí a dvě třetiny ho rozetřete na plech vyložený pečicím papírem.

Navrch naneste řidší tvarohovou směs. Poklaďte ji omytým a vypeckovaným ovocem (nebo pokapejte povidly).

Pak vše „pocákejte“ zbylým těstem a pečte na 160 °C asi 25 až 30 minut. Pomocí špejle zjistíte, zda je těsto propečené. 

(Recept vyšel v časopise F.O.O.D 9/2014)

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Nenakládejte s většími předměty, určitě teď ani nerenovujte kuchyně ani koupelny. Máte tak skrze Saturn chuť zůstat doma i proto, že…
Maminka na Facebooku



Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci