[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
1 plech příprava: 45 minut
Těsto: 2 hrnky hrubé mouky, 1 hrnku krupicového cukru, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek plnotučného mléka, 1 hrnek oleje,
Náplň: 500 g měkkého tvarohu, 1 vanilkový cukr, 1 hrnku krupicového cukru, 1 vanilkový pudink, 2 vejce, mléko dle potřeby, čerstvé ovoce (ale koláč je skvělý také třeba s povidly)
Připravte těsto smícháním ingrediencí a dvě třetiny ho rozetřete na plech vyložený pečicím papírem.
Navrch naneste řidší tvarohovou směs. Poklaďte ji omytým a vypeckovaným ovocem (nebo pokapejte povidly).
Pak vše „pocákejte“ zbylým těstem a pečte na 160 °C asi 25 až 30 minut. Pomocí špejle zjistíte, zda je těsto propečené.
(Recept vyšel v časopise F.O.O.D 9/2014)