Maminka.czKuriozita

Vypadá jako malý Otesánek. V roce a půl dorostl Xaylen svého čtyřletého bratra a nosí jeho oblečení. Konečně chodí, říká maminka

Simona Procházková 18.  5.  2023
Na první pohled neuvěřitelně gigantické miminko, to byl malý Xaylen Asher Richard už jako půlroční kojenec. Aktuálně je větší než jeho starší čtyřletý bratr Judah a vejde se tak akorát do jeho triček, svetrů i kalhot. Rychlost, s jakou vyrostl, šokovala rodiče i pediatra.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jednatřicetiletá maminka Salitza Richard z texaského Dallasu, velká sportovkyně a trenérka atletiky, se o zdraví svého syna dlouhou dobu obávala, vyrostl totiž velmi rychle. Během krátké doby Xaylen výrazně přerostl všechny vrstevníky. Ve svých šesti měsících oblékal již oblečení ve velikostech pro děti od 12 do 18 měsíců a dodnes je podle pediatrických tabulek a statistik dvakrát větší a těžší než ostatní děti v jeho věku.

VIDEO: Než se dítě posadí, mělo by zvládat tohle!

Vše se ale podle lékaře zdá v pořádku a nyní si už na toto téma Salitza ráda zažertuje. S oblibou opakuje, jak je skvělé, že jí z častého nošení tohoto malého obříka, kterému se dlouho nechtělo postavit se na vlastní nožičky a začít zkoušet první krůčky, narostly na rukou pořádné bicepsy. A že se ho něco nanosila, Xaylen totiž začal chodit až téměř v 18 měsících. „Teď, když konečně chodí, je to pro mě o hodně jednodušší a myslím, že i on je nadšený. Šlo to ze dne na den, jednou se mu povedlo udělat pár kroků a po pár dnech už běhal,“ říká.

Lékaři nevycházeli z údivu

„Bylo naprosto šílené, jak rychle rostl, doslova před očima. Pokaždé, když jsme dorazili na pravidelnou prohlídku k lékaři, nemohl tomu uvěřit. Nechápala jsem, proč je tak velký. Máme ještě staršího syna Judaha, a ten byl pravý opak, vždycky byl malý a drobný, jako kojenec přibýval na hmotnosti jen velmi pomalu a stále byl pod normou. Teď jsou mu čtyři roky, Xaylenovi rok a půl a oba nosí oblečení stejné velikosti,“ směje se dvojnásobná maminka.

Xaylen se přitom narodil s naprosto standardní porodní hmotností 3,60 kg, oba jeho rodiče navíc nejsou nijak extrémně vysocí, oba mají konvenční postavu. „Když jsme šli po návratu z porodnice poprvé k dětskému lékaři, bylo to k popukání. Pediatrička se nás šokovaně ptala, jestli skutečně s sebou máme správné dítě. Na svůj věk vypadal zkrátka vždycky mnohem starší,“ vzpomíná Salitza.

PŘÍBĚH: Po krvácení do mozku trpí Vincík obrnou, epilepsií, afektivními záchvaty a řadou dalších nemocí. Co by si přál?
Témata: Zdraví, Děti, Galerie, Příběhy, Kojenec, Zajímavosti, Kuriozita, Životní příběh, bratr, Oblečení, Otesánek, Svetr, Maminka, Obřík, Dallas, Pediatr, Zdraví na Heureka.cz