Vypadávání vlasů? Postavte se tomu čelem!

Reklama 15.  9.  2015
Na hlavě máme okolo 100.000 až 150.000 vlasů. Pokud je vše v pořádku, denně nám jich přirozeně vypadne zhruba 50 až 100. Jakmile je to víc, máme problém.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Rozlišujeme 2 typy vypadávání vlasů – reakční a chronické. S reakčním vypadáváním se potýkají převážně ženy (80%) a jak už název napovídá, je reakcí na nějaký podnět, ať už je to únava, změna ročních období, stres nebo nejčastěji těhotenství a porod. Vlasy po takovém podnětu nezačnou vypadávat okamžitě, ale zhruba za 3-6 měsíců. Dobrá zpráva je, že tento typ vypadávání vlasů je přechodný.

Druhý typ je už více zákeřný a trápí převážně muže (80%). Chronické vypadávání vlasů způsobují dědičné a hormonální faktory, které zkracují růstový cyklus vlasu. Vlasy jsou prořídlé, ztrácí sílu a hustotu. Bohužel tento projev je postupný a nezvratný…

Někdo pleš neřeší, bere to prostě jako fakt…má ji táta, měl jí děda, praděda…tak co…

Pro ty, které plešatění trápí a mají pocit, že jim stejně nic nepomůže, máme dobrou zprávu. Dermatologické Laboratoře Ducray přicházejí na podzim s novinkou, která dokáže zpomalit chronické vypadávání vlasů u mužů. Jak?

Doposud byly přípravky v péči proti vypadávání vlasů zaměřené pouze na hormonální a vaskulární faktory. Vědci z dermatologických laboratoří DUCRAY během 15 let výzkumů objevili dosud opomíjený WNT protein, který prodlužuje životnost vlasu a podporuje jeho růst. Roztok NEOPTIDE MUŽI (100 ml za 1 440 Kč), založený na patentovaném spojení dvou synergických aktivních látek, ovlivňuje základní faktory způsobující chronické vypadávání vlasů, a to již od prvních známek.

Klepněte pro větší obrázek

Co jsou to WNT proteiny?

Jsou to proteiny, které hrají důležitou roli pro vznik vlasu.  Díky nim buňky dermální papily vysílají signál, který aktivuje pohyb kmenových buněk z vlasového váčku do vlasové cibulky, ty se tam pak množí a vytvářejí nový vlas.

V případě chronického vypadávání vlasů je WNT signál oslaben nebo není vůbec přítomen. Růstová (anagenní) fáze vlasu je narušena a celý vlasový cyklus je v nerovnováze. Vlasy ztrácejí na hustotě a jejich množství se postupně snižuje.

Po provedení intenzivních výzkumů a množství testů molekul Dermatologické laboratoře Ducray identifikovaly synergické spojení aktivních látek schopné zvrátit běh událostí. WNT signál díky nim znovu získává svou fyziologickou roli v růstové (anagenní) fázi a vlasový růst je obnoven.

NEOPTIDE MUŽI – jeden roztok, dvě aktivní látky a tři účinky

Tato novinka dermatologických laboratoří DUCRAY působí třemi způsoby – na úrovni WNT signálu, na vaskulární a na hormonální úrovni. Trojí účinnost aktivních látek vede k normalizaci vlasového cyklu, zpomaluje vypadávání vlasů, a tím oddaluje plešatění. Roztok NEOPTIDE MUŽI je doslova první pomoc při vypadávání vlasů. Prodlužuje životnost vlasu. Má lehkou texturu, která nemastí vlasovou pokožku, a svěží, nenápadnou vůni. Aplikuje se 1x denně, 9 stisknutí na suchou nebo vlhkou pokožku hlavy, zejména na temeno hlavy (oblast ustupujících vlasů). Důkladně se vmasíruje, aby se přípravek dobře vstřebal. Nemusí se oplachovat a doporučuje se neumývat vlasy 2 hodiny po aplikaci. Nejlepších výsledků dosáhnete po minimálně 3měsíční kúře (vystačí na ni jedno 100ml balení). Přípravek NEOPTIDE MUŽI je k dostání pouze v lékárně.