Maminka.czKam s dětmi

Vyražte do ústecké zoo na lachtana nebo poníky!

redakce 12.  5.  2011
Jízda na ponících patří v ústecké zoologické zahradě mezi oblíbené aktivity zejména u malých dětí, které navštěvují zoo se svými rodiči.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ti všichni se u pony shettlandských rádi zastavují i mimo dobu ježdění, což je od května nejprve pouze o víkendech a později během prázdnin každý den.

Všichni návštěvníci jistě s radostí zaznamenají přírůstky v podobě dvou hříbátek, která se narodila na začátku a konci dubna letošního roku. Jejich maminami jsou kobylky Mája, které se jako první 3. dubna narodil tmavý hřebeček, a kobylka Tereza, která 30. dubna porodila rezavou klisničku.

Oba porody proběhly bez jakýchkoli komplikací, chovatelé nový přírůstek objevili vždy ráno po příchodu do stáje. Otcem je hřebec Adam, který je stejně starý jako Mája a Tereza, všichni se narodili v roce 1993.

Momentálně mohou návštěvníci staršího hřebečka vidět ve výběhu sousedícím se stájí, mladší rezavá klisnička tráví venku zatím méně času a se svojí matkou chodí do výběhu zatím nepravidelně.

Pravidelné jízdy na ponících určené malým dětem o hmotnosti 25, max. 30 kg budou k dispozici již od příští soboty, tedy 14. května. Zpočátku bude nutné dělat vícekrát přestávky, aby se hříbátka měla čas napít a maminy dostaly příležitost ke krátkému odpočinku. Postupně se doba odloučení může prodlužovat a po několika týdnech budou moci hříbata zůstávat odpoledne v době ježdění (od 13:00 do 17:00 hodin) samotná. Jména pro narozená mláďata (jedno pro hřebečka a jedno pro klisničku) mohou vymýšlet všichni milovníci koní i zoo a posílat je na e-mailovou adresu propagace@zoousti.cz do 22. května 2011.

V sobotu 14. května dojde také k obnovené premiéře cvičení lachtana Moritze, který se konečně dočká opraveného bazénu a návštěvníci zoo budou opět moci obdivovat jeho šikovnost. Cvičení se bude konat jako vždy 3x denně, a to v 10:30, v 15:30 a v 17:30 hodin. Kromě toho se tento den (sobota 14. května) koná soutěžní skautská akce Po liščí stopě, která proběhne v ústecké zoo již po sedmé.

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, Zoo, pony, Nový přírůstek, Výraz, Poník