Maminka.czKam s dětmi

Vyrazte s dětmi na výlet. Víkend láká do přírody

Iva Endrychová 24.  4.  2015
Přinášíme několik tipů, jak si zpříjemnit a užít víkend jako rodina.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Lodě na vodě a dovolená v přírodě

Pokud i přes krásný víkend musíte zůstat v Praze, nesmutněte. Vydejte se na pražskou náplavku na Rašínově nábřeží a užijte si krásný den u vody. Tatínky potěší pohled na spoustu nádherných lodí, člunů a dívek a pro děti je po celý víkend připraven zábavný program. 

Více informací: http://lodenavode.cz/

Obojživelníci Chebska - pískovna Dřenice

V sobotu 25. dubna se můžete od 10:20 zúčastnit exkurze na které se dozvíte něco více o obojživelnících žijících na Chebsku. Sraz už je v 9:3 na autobusové zastávce Odrava, Potočiště, rozc. (cca 200 m od benzinky na tzv. Ypsilonce).

Trasa: Ypsilonka (ukázka obojživelníků a povídání) – pískovna Dřenice – Cheb nebo Dolní Dvory (dle počasí a nálady) (délka do Chebu asi 3 km; vesměs po nezpevněných cestách).

Náplň: Poznávání obojživelníků, ukázka snůšek a obojživelníků přímo v terénu. V případě dobrého počasí též časně jarní plevelová květena.

Průvodci: Jiří Mařík, Ing. Kateřina Maříková (4. ZO ČSOP Cheb) a RNDr. Jiří Brabec (Muzeum Cheb)

Kontakt: J. Brabec, tel.: 605 240 980

Poznámka: Ideálně nepromokavá obuv a oblečení do terénu. V případě cesty do Chebu nezapomeňte svačinu.

Další informace: www.muzeumcheb.cz/base/aktual.html

Den s Tankodromem a Mirakulem

Rodinný den s Tankodromem. Spojení milovických areálů Tankodromu a Mirakula nabídne dětem i dospělým parádní adrenalinovou zábavu, a to v jediný den a za jediné vstupné.

Od 10 do 18 hodin budou návštěvníci moci vyzkoušet věci, o kterých se jim ani nezdálo. Co je čeká? „Děti, ale ani mnozí dospělí nezapomenou na jízdy obrněným transportérem BVP, Hummerem H1 nebo Tatrou 813, vyzkoušet mohou divokou jízdu na čtyřkolce a pro odvážné budou připraveny dokonce vyhlídkové lety vrtulníkem,“ říká o Rodinném dni s Tankodromem Jiří Antoš, majitel a provozovatel Parku Mirakulum.

Kluci všech věkových kategorií ocení třeba prohlídku americké základny z Vietnamu, výcvikovou dráhu US Army, kdokoliv si může zahrát paintball nebo se podívat na dobovou ukázku vojenských bitev. Ty proběhnou v 11, 13 a 15 hodin.

Z Mirakula do Tankodromu a zpět bude navíc možné cestovat vskutku originálním způsobem – obě místa propojí úzkokolejná trať o délce téměř dvou kilometrů, po které bude jezdit parní lokomotiva. Jedná se o model Krauss z roku 1947. 

Zkrátka nepříjdou ani dívky a militantisti. Dva vtipní a tak trochu popletení cestovatelé, Fríďa a Píďa, budou bavit hlavně menší děti. Představí hravou formou zajímavé příběhy z různých koutů světa, budou spolu s dětmi plnit úkoly, zazpívají si s nimi a společně najdou místo, které je na celém světě nejlepší...

Připravena je také jedinečná bubenická show ve vojenském stylu. 

Rodinný den s Tankodromem bude zkrátka paráda pro celou rodinu, navíc za jediné vstupné. „Připravili jsme s Tankodromem na tento den jen jedno vstupné a to 180 Kč pro jednotlivce nebo akce pro rodiny – dva dospělí a jedno dítě zaplatí 450 Kč a rodina o dvou dětech pak 600 Kč,“ uzavírá pozvánku na velkolepou akci Jiří Antoš. 

 

Více na www.mirakulum.cz nebo na www.facebook.com/ParkMirakulum. Případně i na www.tankodrommilovice.cz.

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, Mirakulum, Kraus, Výlet, Parní lokomotiva, Lak, Mirakulu, Plevel, Výraz, Lokomotiva, Víkend, Laka, Krásný den, Jediný den, Vik, Zábavný program, Dobré počasí, Originální způsob, Vietnam

Video