Maminka.czNovorozenec

Co na víkendový oběd? Gulášová polévka s celozrnným pečivem

Jana Vašáková 5.  11.  2011
Co na víkendový oběd? Gulášová polévka s celozrnným pečivem
Dnes, v době, kdy se bojíme přibrat na váze a odoláváme všem nástrahám, zapomínáme na poctivé staročeské jídlo. I to totiž lze udělat ve zdravém kabátku. Vyzkoušejte třeba gulášovou polévku! Pokrmy nemusíte připravovat na vrstvě tuku, využijte nádobí s nepřilnavým povrchem. Dopřejte si také hojnost čerstvé zeleniny zakapané panenskými rostlinnými oleji, ať vám cholesterol po té masité seanci neskáče nahoru jako na trampolíně.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ingredience na 6 porcí:

  • 1,5 litru vody
  • 250 g libového předního hovězího masa
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 1 menší cibule
  • 2 lžičky oleje
  • trocha soli
  • pepř
  • tlučený kmín
  • sladká paprika
  • 200 g brambor a celozrnný chléb (6x 60 g)

Postup:

Kořenovou zeleninu očistíme a uvaříme v půl litru vody do změknutí
a nahrubo rozmixujeme tyčovým mixérem. Maso nasekáme na
kostičky
a orestujeme na oleji v hrnci. Po zatažení masa přidáme
cibuli a orestujeme do změknutí. Poté zalijeme horkou vodou
(1l), přidáme sůl, pepř, kmín a papriku a na kostičky nakrájené
brambory. Vaříme do změknutí, zalijeme rozmixovanou zeleninou
a ještě krátce povaříme. Podáváme s celozrnným pečivem.

Tip:Maso můžete nahradit hlívou ústřičnou.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Výživa a stravování, Předškolák, Novorozenec, Školák, Batole, Kojenec, Časopis Dieta, oběd, polévka, Pole, Pól, Čelo, Víkend, Guláš, Vik, Gulášová polévka, Víkendový oběd, Sladká paprika, Pec

Video