Lehké dezerty: Pochutnejte si bez výčitek

Maminka.cz

28.7.2012 08:00 | Jana Vašáková | Maminka.cz
RUBRIKA: Výživa a stravování

Lehké dezerty: Pochutnejte si bez výčitek Dezert nutně nemusí znamenat kalorickou bombu
Nemusíte si zakazovat mlsání, jen ho jezte s mírou a ve zdravém kabátku.

Ruličky s tvarohem a hruškou

Ingredience pro 4 osoby

Na palačinky:
* 4 vejce * kůra z citronu * 500 ml polotučného mléka * 6 lžic hladké špaldové mouky * řepkový olej na pánev

Na náplň:
* 250 g polotučného měkkého tvarohu * 1 sáček vanilkového cukru v bio kvalitě * 2 středně velké hrušky

Postup: Vyšleháme vejce s kůrou z citronu, přilijeme mléko a postupně vmícháme mouku. Těsto necháme jednu hodinu uležet v ledničce. Poté potřeme rozehřátou pánev troškou oleje a smažíme tenké palačinky z obou stran dozlatova. Hotové je plníme tvarohem utřeným s vanilkovým cukrem a nastrouhanou hruškou.

Tip: Můžete pokapat javorovým sirupem.

   

Fotogalerie

Cottage s rebarborou a skořicovým cukrem

Ingredience na 1 porci

* 100 g rebarbory * 1 lžička skořicového cukru * vanilkový lusk * 150 g sýru cottage

Postup: Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky, povaříme ji společně s vanilkovým luskem, asi 5-7 minut. Do misky přendáme cottage, posypeme jej skořicovým cukrem a ozdobíme rebarborou a vanilkovým luskem.

Tip: Vyzkoušejte i s rýžovou kaší.

Jablečný koláč z celozrnné mouky

Ingredience na 1 plech

* 3 vejce * 50 g třtinového cukru * 200 ml mléka * 250 g celozrnné pšeničné mouky * 1 lžička mleté skořice * 1 prášek do pečiva bez fosfátu * 50 ml řepkového oleje * 4 středně velká jablka

Postup: Vejce rozšleháme spolu s cukrem a mlékem, vmícháme celozrnnou mouku se skořicí a s práškem do pečiva. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme a přidáme do těsta. Nakonec zlehka vmícháme olej. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova, přibližně 30 minut.

Tip: Kyselejší chuť koláči dodá rebarbora. Barevné Ovocné špízy Energetický příjem v 1 porci: 527 kJ/126 kcal Ingredience na 1 porci: * 50 g jahod * 1 kiwi * 1 pitaya * půl banánu Postup: Jahody omyjeme a rozpůlíme, kiwi a pitayu oloupeme a nakrájíme na větší kousky, banán na kolečka. Postupně napichujeme ovocné kousky na špízy a servírujeme na talíř. Tip: Pitayu nahradíte i liči či melounem.

Jahody se sněhovou čepičkou

Ingredience na 1 porci

* 2 bílky * 1 lžička vanilkového cukru v bio kvalitě * 1 lžička strouhaného kokosu * 100 g jahod

Postup: Vyšleháme bílky s vanilkovým cukrem a strouhaným kokosem. Do zapékací mističky naskládáme omyté a rozpůlené jahody, navrch ozdobíme bílkovým sněhem, vložíme do trouby předehřáté na 150 °C a zapékáme dozlatova.

Tip: Takto zapéct můžete i maliny, borůvky a ostružiny.



Další recepty naleznete na webu Recepty.cz

   

Poslední komentáře (0/0)

Nebyl vložen žádný komentář.
   
PŘIDAT KOMENTÁŘ
   
   
VŠECHNY KOMENTÁŘE
   
REKLAMA
Další weby Mladé fronty
DIALOG
nápověda
Potvrzení
   
   
   
   
zavřít
Upozornění