Lehké dezerty: Pochutnejte si bez výčitek

Nemusíte si zakazovat mlsání, jen ho jezte s mírou a ve zdravém kabátku.

Ruličky s tvarohem a hruškou

Ingredience pro 4 osoby

Na palačinky:

  • 4 vejce * kůra z citronu * 500 ml polotučného mléka * 6 lžic hladké špaldové mouky * řepkový olej na pánev

Na náplň:

  • 250 g polotučného měkkého tvarohu * 1 sáček vanilkového cukru v bio kvalitě * 2 středně velké hrušky

Postup:Vyšleháme vejce s kůrou z citronu, přilijeme mléko a postupně vmícháme mouku. Těsto necháme jednu hodinu uležet v ledničce. Poté potřeme rozehřátou pánev troškou oleje a smažíme tenké palačinky z obou stran dozlatova. Hotové je plníme tvarohem utřeným s vanilkovým cukrem a nastrouhanou hruškou.

Tip:Můžete pokapat javorovým sirupem.

Cottage s rebarborou a skořicovým cukrem

Ingredience na 1 porci

* 100 g rebarbory * 1 lžička skořicového cukru * vanilkový lusk * 150 g sýru cottage

Postup: Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky, povaříme ji společně s vanilkovým luskem, asi 5-7 minut. Do misky přendáme cottage, posypeme jej skořicovým cukrem a ozdobíme rebarborou a vanilkovým luskem.

Tip: Vyzkoušejte i s rýžovou kaší.

Jablečný koláč z celozrnné mouky

Ingredience na 1 plech

* 3 vejce * 50 g třtinového cukru * 200 ml mléka * 250 g celozrnné pšeničné mouky * 1 lžička mleté skořice * 1 prášek do pečiva bez fosfátu * 50 ml řepkového oleje * 4 středně velká jablka

Postup:Vejce rozšleháme spolu s cukrem a mlékem, vmícháme celozrnnou mouku se skořicí a s práškem do pečiva. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme a přidáme do těsta. Nakonec zlehka vmícháme olej. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova, přibližně 30 minut.

Tip: Kyselejší chuť koláči dodá rebarbora. Barevné Ovocné špízy Energetický příjem v 1 porci: 527 kJ/126 kcal Ingredience na 1 porci: * 50 g jahod * 1 kiwi * 1 pitaya * půl banánu Postup: Jahody omyjeme a rozpůlíme, kiwi a pitayu oloupeme a nakrájíme na větší kousky, banán na kolečka. Postupně napichujeme ovocné kousky na špízy a servírujeme na talíř. Tip: Pitayu nahradíte i liči či melounem.

Jahody se sněhovou čepičkou

Ingredience na 1 porci

* 2 bílky * 1 lžička vanilkového cukru v bio kvalitě * 1 lžička strouhaného kokosu * 100 g jahod

Postup:Vyšleháme bílky s vanilkovým cukrem a strouhaným kokosem. Do zapékací mističky naskládáme omyté a rozpůlené jahody, navrch ozdobíme bílkovým sněhem, vložíme do trouby předehřáté na 150 °C a zapékáme dozlatova.

Tip: Takto zapéct můžete i maliny, borůvky a ostružiny.



Další recepty naleznete na webu Recepty.cz

Přihlásit se

AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Nestůjte si za svým názorem za každou cenu, ale využijte možnosti vyslechnout kritiku od lidí, kterým důvěřujete. Jejich názory vás…
Maminka na Facebooku



Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci