Maminka.czJen pro maminku

Vyzkoušejte nový účes - 3 variace pro nejběžnější délky vlasů

Petra Měchurová 27.  3.  2013
Vyzkoušejte nový účes - 3 variace pro nejběžnější délky vlasů
Tři ženy a tři účesy ve třech různých délkách vlasů. Přirozený look, styl vhodný na každodenní nošení do kanceláře a účes v rockerském duchu. Nechte se inspirovat. Nebojte se experimentovat a aspoň občas si podle vaší nálady a situace dopřejte změnu image.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Polodlouhé vlasy - "na ramena"

Přirozený vzhled: Na účes á la „osmdesátky“ si možná ještě vzpomenete. V naprosté dokonalosti ho předváděly např. herečky ze seriálu Dallas. Ale vlasy zvlněné kolem tváří tehdy nosily téměř všechny ženy a pozor, vrací se zpět! Kadeřnice Petra Měchurová jej učesala z polodlouhých vlasů. „Účes byl rychle hotov, jen jsem vlasy vyfoukala přes kulatý kartáč, pramínky kolem obličeje jsem natočila kulmou a zpevnila lakem na vlasy.“

Do kanceláře:Ze stejných polodlouhých vlasů vytvořila Petra účes hodící se k formálnější příležitosti. Na jednání s klienty, do kanceláře. Dokonalý a perfektní. „Vlasy jsem,vyžehlila‘ vyfoukáním přes kulatý kartáč, načesala do patky a ostatní část vlasů jen uhladila dlaněmi. Poletující vlasy můžete vždy upravit vlasovým olejem. Pár kapek nanesete na dlaně, rozetřete a pak vlasy uhlazujte, získají zdravý lesk,“ radí Petra.

Jako rockerka: S takovým exteriérem budete královnou večera! A to jak na bláznivé párty, tak i třeba v divadle. Budete elegantní a nepřehlédnutelná. „Vlasy jsem v přední části nakulmovala do drobných vln, pak lehce natupírovala a prsty upravila. Nakadeřený pruh jsem spojila s rovnými vlasy ze stran a spojila v zadní části hlavy do malého drdůlku. Ten jsem pak ještě pootočila dopředu. Účes je zpevněný lakem na vlasy.“

Krátké vlasy - "na kluka"

Přirozený vzhled:Přes patku sice dobře neuvidíte, zato vám může splnit jedno přání. Pokud máte kulatý obličej, opticky ho zeštíhlí. Tento účes vyžaduje dokonalý střih, který zvládne jen opravdu zkušený kadeřník. „Střih spočívá v tom, že jedna strana je kratší a více sestříhaná,“ říká Petra. „Vlasy jsem nejdříve vyfoukala přes kartáč. Všechny delší vlasy jsem z jedné strany načesala do obličeje. Účes potřebuje pevnější stylingový přípravek,“ dodává kadeřnice a radí, jak nejlépe vlasy zafixovat: „Do jedné ruky si vezměte tvarovací pastu a v té druhé držte fén, kterým pastu na vlasy nastříkejte, získají tak velký objem.“

Do kanceláře:„Účes v klasickém pánském stylu vypadá jednoduše, ale bez kvalitního střihu nevynikne,“ upozorňuje Petra. „Dlouhou patku tentokrát směrujte přes temeno hlavy a vyčesejte ji do zadní partie hlavy,“ doporučuje. „Nejdříve jsem vlasy vyfoukala přes kartáč a pak prsty uhladila. Tento typ účesu doporučuji nejen do práce, ale klidně i na večer, je velice efektní,“ říká Petra.

Jako rockerka:Účes vám možná připomene účesy z rockových pódií. „Vyfoukala jsem vlasy přes kartáč, ale nejdříve jsem do nich vetřela pěnu pro zvětšení objemu,“ popisuje Petra. „Zvlnění vytvoříte buď fénem a kulatým kartáčem, nebo kulmou,“ radí. Vlasy jsou rozcuchané a strukturované dozadu. „Prsty a tvarovací pastou jsem celý účes ještě urovnala a zafixovala lakem na vlasy,“ říká Petra.

Dlouhé vlasy

Přirozený vzhled: Účes vypadá velmi vzdušně a přirozeně. „Pro pevnost vlasů jsem použila sprej pro scelení vlasových vláken, aby se vlasy nekroutily. Ke kořínkům vlasů jsem nanesla trochu pěny pro zvětšení objemu, vyfoukala a pak vlasy připevnila na velké natáčky. Rozpuštěné prameny jsem lehce uhladila a přelakovala lehoučkým lakem, aby se vlasy neslepily,“ popisuje Petra Měchurová.

Do kanceláře:Tento skvělý ohon je praktický obzvlášť pro denní nošení. V kanceláři budete celý den upravená a šik! „Do pramínků jsem vetřela olejíček pro lesk a uhlazení vlasů a vyfoukala přes kartáč,“ říká Petra. Hřebenem jsem vlasy vyčesala a stáhla gumičkou. Jeden proužek vlasů jsem vytáhla a efektně jsem jím gumičku omotala. Omotaný proužek jsem upevnila vlásenkou, přelakovala a pak celý účes uhladila olejíčkem,“ říká Petra.

Jako rockerka:Netradičním drdolem zaujmete na každém večírku. „Vlasy jsem vydatně natupírovala a vyčesala nahoru. Než se pustíte do tupírování, do vlasů nasypte suchý stylingový prášek, který zdrsní povrch vlasových vláken a účes bude dlouho držet. Tento širší pruh jsem spojila s ostatními vlasy a připevnila v zadní části sponkou,“ říká Petra.

Témata: Jen pro maminku, Časopis Moje psychologie, Účes, NEJ, Zdravý les, Variace, Ostatní část, Denní nošení, Dallas, Velký objem