reklama

Vyzkoušejte tradiční květákový koláč z „Holomóca“

Oblíbenou variantou na sladké koláče jsou slané variace se sýrem, zeleninou či masem. Vyzkoušetjte lety prověřený koláč podle starého moravského receptu.

Květákový koláč z „Holomóca“

Na 16 řezů, Příprava: 45 minut

400 g listového těsta
1 květák, rozebraný na stejně velké růžičky
šťáva z 1 citronu
100 g šunky od kosti
hrst hladkolisté petrželky na zalití
125 ml suchého bílého vína
2 lžíce hladké mouky
4–6 vajec
150 g tvarůžků nebo nivy
sůl, pepř a muškátový oříšek na dochucení,
50 g másla na pokladení koláče

Listové těsto rozválejte a vložte do formy o rozměrech 24 x 24 cm vypláchnuté studenou vodou tak, aby okraje byly mírně zvednuté. Květák uvařte v osolené vodě s citronovou šťávou, sceďte a rozložte na těsto. Posypte je pokrájenou šunkou a nadrobno nasekanou petrželí. Víno prošlehejte s trochou vody, solí, pepřem, muškátovým oříškem a moukou, přidejte vejce a sýr. Takto připravenou zálivku nalijte na květák a navrch ji pokryjte plátky másla. Pečte dozlatova v troubě předehřáté na 230 °C.


Další recepty z vybraných ingrediencí můžete nyní vyhledávat pomocí katalogu potravin!

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

reklama
Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Nad svými pudy ale máte přehled, což vás dokáže udržet při práci. Starejte se i o vzhled vašeho domova. Měl by být vždy čistý a útulný.…
Maminka na Facebooku


reklama

Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci


reklama