Vyzkoušejte zdravější variantu žemlovky. Chutná stejně dobře!

Žemlovka patří mezi oblíbené a nenáročné pokrmy, díky ingrediencím se ale jedná o kaloricky náročnější pochoutku. Přinášíme vám odlehčenou, zdravější variantu, na které si smlsnete úplně stejně.

Ingredience na 2 porce:
2 dl polotučného mléka,
100 g odtučněného tvarohu,
1 lžíce rozinek,
3 celozrnné bagety,
2 strouhaná jablka,
špetka práškové bylinky stévie,
skořice,
1 lžíce sekaných mandlí,
10 g řepkového oleje

Postup:Zapékací mísu lehce vymažeme olejem. Mléko osladíme stévií. Bagety nakrájíme na plátky, které namočíme v mléce a poskládáme do mísy. Na ně navršíme strouhaná jablka, posypeme skořicí Takto pokračujeme v jednotlivých vrstvách, dokud není a rozinkami. Další vrstvu vytvoříme z tvarohu a mandlí. do předehřáté trouby na 180 °C asi na 30 minut. forma plná. Poslední vrstvou jsou bagety. Dáme péct toastový chléb.

Tip: Místo celozrnných baget můžete použít i celozrnný

Článek vyšel v časopisu Dieta 11/2013

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Prožila jste si velké zklamání a nedá se očekávat, že byste se dala do pořádku okamžitě. I přesto se zdá, jakoby to od vás někteří…
Maminka na Facebooku



Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci