reklama

Vyzkoušejte zdravější variantu žemlovky. Chutná stejně dobře!

Žemlovka patří mezi oblíbené a nenáročné pokrmy, díky ingrediencím se ale jedná o kaloricky náročnější pochoutku. Přinášíme vám odlehčenou, zdravější variantu, na které si smlsnete úplně stejně.

Ingredience na 2 porce:
2 dl polotučného mléka,
100 g odtučněného tvarohu,
1 lžíce rozinek,
3 celozrnné bagety,
2 strouhaná jablka,
špetka práškové bylinky stévie,
skořice,
1 lžíce sekaných mandlí,
10 g řepkového oleje

Postup:Zapékací mísu lehce vymažeme olejem. Mléko osladíme stévií. Bagety nakrájíme na plátky, které namočíme v mléce a poskládáme do mísy. Na ně navršíme strouhaná jablka, posypeme skořicí Takto pokračujeme v jednotlivých vrstvách, dokud není a rozinkami. Další vrstvu vytvoříme z tvarohu a mandlí. do předehřáté trouby na 180 °C asi na 30 minut. forma plná. Poslední vrstvou jsou bagety. Dáme péct toastový chléb.

Tip: Místo celozrnných baget můžete použít i celozrnný

Článek vyšel v časopisu Dieta 11/2013

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

reklama
Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Žijete velmi rychle, takže není divu, když začínáte mít pocit, že vám spousta věcí uniká. Nebylo by od věci se na chvíli zastavit a…
Maminka na Facebooku


reklama

Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci


reklama