Maminka.czNaše tipy

Vyzkoušeno! 5 tipů, jak zklidnit neposedné děti a naučit je relaxovat

redakce 22.  3.  2017
Nabídka aktivního odpočinku v podobě masáží a různých způsobů relaxace je dnes obrovská už i pro děti. Ale opravdu je u nich třeba za relaxaci utrácet peníze? Tady je pět osvědčených tipů, jak děti zklidnit a naučit je relaxovat úplně zadarmo.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nemusí spát, stačí, když leží

Stejně jako u dospělých, i potřeba spánku u dětí je individuální. Některé dítě ráno vstane a funguje celý den, jiné se rádo dospí. Spánek je sice nejlepší forma odpočinku, ale to ještě neznamená, že každé dítě musí chodit odpoledne spát.

Úplně postačí, když má potomek možnost si na hodinku „zalézt“ a poležet třeba na polštáři. Dobře funguje, když je k tomu v domě nebo v bytě určené jedno konkrétní místo, kde dítě už tuší, jaký rituál ho čeká.

Podívejte se, jak pohybově rozvíjet rok a půl staré děti:

„U nás doma k tomu dobře fungují bunkry, které děti staví z různých polštářů a dek,“ říká Jana Havrdová, prezidentka Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz, který zaštiťuje úspěšný projekt Děti na startu, v němž vede nejmenší ke zdravému životnímu stylu.

„Dám jim do bunkru další polštáře, zalezou si tam a já jim na půl hodiny nebo hodinu pustím audiopohádku, při které buď usnou, nebo neusnou.“ Pokud vaše děti nejsou zrovna „bunkroví“ nadšenci, nevadí. Můžete využít jakýkoliv jiný kout, který poslouží jako odpočinkové místo. Uvidíte, jak rychle se z relaxace stane rituál, který budou děti provádět zcela automaticky.

Témata: Děti, Video, Předškolák, Batole, Praktické rady, Naše tipy, Temperament, Technika, Jana Havrdová, Tip, Štěpánka Štrougalová, Martina Linková, Řádek, Zakladatelka, Zvířátka, Baby Club Juklík, Portál, Každodenní stres, Výdech, Sbírání, Juklík, Redakční tip, Relaxace, Relax, Zdravý vzduch