Maminka.czMóda

Vzhůru s dětmi na pláž! Víme, jaké plavky letos frčí

Alice Rossi 20.  7.  2017
Ať už na plážích Fuerteventury nebo kdekoli jinde – tohle léto prostě bude nezapomenutelné! Beach boys and beach girls na scénu. Prázdniny začínají!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

ZE ZÁKULISÍ FOCENÍ

Jak jsme fotili módu na ostrově Fuerteventura

NEDĚLE

Naše skupina je věru početná. Kromě šéfredaktorky a její dcery vyrážejí na výpravu na Kanárské ostrovy s cestovní kanceláří Canaria Travel fotograf Vlado, jeho asistent Honza, který s sebou bere ženu a devítiměsíčního syna Jáchyma, a další dvě děti – Laurinka (2,5) a Filípek (4). Na Fuerteventuře je super teplé počasí, pofukuje svěží vánek od Atlantiku a všechny děti se nadšeně vrhnou k bazénu. Rozdělujeme si služby. Jeden vždy hlídá, ostatní nosí kufry a vybalují styling.

PONDĚLÍ

Dnes máme jasný cíl. Zaprvé zabavit děti, zadruhé vybrat vhodné lokace na nafocení čtyř módních editorialů, které tu plánujeme udělat. Večer žehlíme styling na další den, děti řádí… Ale pozor, v půl osmé už všechny spinkají. Den u bazénu plný her a dovádění je prostě zmohl. A zítra nástup hned ráno, na střeše… Je tu totiž hezký bazén.

ÚTERÝ

V 7.30 jsme na střeše. „Já si nebudu brát plavky!” zahlásí Filípek. „Já neči,“ strhne s sebou Lauru. O. k., takže jsme na střeše se dvěma naštvanými dětmi, které nechtějí spolupracovat. Nepomáhá přemlouvání, prošení, vyhrožování, prostě nic. Takže celý tým – fotograf Vlado, asistent Honza a šéfredaktorka Alice – skáče do bazénu a vykřikuje: „To je super, pojďte za náma. Ale vemte si plavky!” Zafungovalo to. Fotíme. Ani focení na pláži neprobíhá podle našich představ.
Děti si zalezou do stanu a nechtějí vylézt. Za kus meruňky a s písní Bác bác bum bác je vylákáme ven. Nadšeně lítají po pláži a my rychle fotíme.

STŘEDA

Děti opět nechtějí spolupracovat.
Jakmile se zablokuje jeden, druhý to po něm opakuje a třetí si lehne (ve vypůjčeném stylingu) doprostřed chodníku, hlavou dolů a trucuje. To není jen zkouška trpělivosti, ale také diplomacie. Naštěstí jsme pak objevili úžasné místo, restauraci Princess Arminda v Betancurii, kde si celý tým dopřál sangrii. Díky ní jsme se trochu uklidnili, přestali na děti tlačit a je najednou focení začalo bavit. Zkrátka děti jsou naše zrcadla. A ty, co máme s sebou, nám to dneska ukázkově předvedly.

ČTVRTEK

Dnešní den jsme věnovali převážně focení rodinné módy na plážích v rybářském městečku Ajuy. Malý Jáchym (9 měsíců) skvěle spolupracoval a vypadal, že si focení užívá (i když foukal dost silný vítr). Zbytek dětí zůstal v hotelu a konečně si mohly dosyta užít bazén a promenádu kolem oceánu.

PÁTEK

Přijeli jsme na Kanáry se smělými cíli. Mockrát to v průběhu týdne vypadalo, že to nezvládneme, že to děti nezvládnou. Ale dokázali jsme to.
Jedeme odsud se skvělými fotkami a hromadou zkušeností. Ostatně i děti tu udělaly velký pokrok: 1) přišly na to, že mít svůj názor se vyplatí (dostaly hromady hraček za spolupráci), 2) díky all inclusive se naučily samy si nandávat věci na talíř, donést ho ke stolu a nic nevyklopit, 3) animátoři je tu naučili několik tanečků, 4) začaly být samostatnější, 5) zjistily, že to jde i bez rodičů a že se strejdy a tetami z Maminky je velká legrace.

VIDEO: Jak chránit děti před sluníčkem a jak vybírat vhodné oblečení

Trendy účes? Tento copánek zvládnou i zaneprázdněné maminky
Nejlepší letní kousek? Riflové šaty. Jsou pohodlné, sexy a sluší i těhotným
Neuvěřitelná podoba! Tyto děti vypadají stejně jako jejich panenky
Témata: Děti, Časopis Maminka, Dovolená s dětmi, Krása a styl, Dětské oblečení a dětská obuv, léto, Móda, Maminka cestuje, Pláž, Moře, Plavky, Dnešní den, Vhodné oblečení, Zbytek, Let, Zkouška, Maminka, Oceán, Honza, Bazén, Filípek, Jasný cíl, Silný vítr, Hotel, Fotka, Dětská obuv na Heureka.cz