Maminka.czBatole

Zajistěte zdravý spánek vašeho dítěte

redakce 28.  6.  2011
Budí se vaše ratolesti nevrlé a podrážděné? Starší děti si dokonce stěžují na bolest zad? Pokud není dítě nemocné, za jeho špatný spánek může z velké části nevhodné lůžko. A protože na kvalitním a zdravém spánku vašich dětí by vám mělo záležet, nepodceňujte výběr správné postele a matrace!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Vaše děti ročně prospí až čtyři tisíce hodin, což je více než 40 % života stráveného v posteli. Během spánku jejich tělo roste a čerpá nové síly, shromažďuje energii na další den a vlastně celý svůj budoucí život. Proto je důležité výběru správné matrace věnovat náležitou pozornost. Právě ona má totiž stěžejní vliv na to, jak hluboký bude spánek vašich dětí a nakolik se budou cítit po probuzení odpočatí. Proleželá matrace po starším sourozenci rozhodně není to pravé ořechové. Vhodná podložka v posteli dokonale rozloží hmotnost těla, správně ho podepře a poskytne páteři dostatečnou oporu a svalům a kloubům potřebné
uvolnění.

Kdykoli vybíráte vhodný nábytek a vybavení do dětské ložnice, ujistěte se, že je bezpečné, spolehlivé a zdravotně nezávadné.
Během prvních měsíců života je zvláště doporučeno vybírat matraci s pevným povrchem, do které ho se dítěti nezaboří obličej. Udušení je často příčinou syndromu náhlého úmrtí, jelikož dítě zapomene dýchat, je-li položené na příliš měkkém povrchu.
Později, když je dítěti jeden rok a více a umí samo zvedat hlavu, může spát již na měkčím povrchu.

Pokud se rozhodnete koupit své ratolesti novou matraci, vybírejte vždy ve specializovaných prodejnách, jako jsou studia zdravého spaní a showroomy, kde se matrace dají vyzkoušet a odborně proškolený personál vám poradí. Je také dobré vzít dítě na nákup s sebou, ti starší už poznají, která matrace je jim pohodlná. Každému totiž vyhovuje něco jiného.

Bohatý výběr matrací nejen pro děti najdete například v showroomu Magniflex (30. června, kdy se rozdává vysvědčení, dostanete 30% slevu na všechny dětské matrace), další specialista s bohatým sortimentem pro děti je firma Dormeo, Kopeko, Gumotex, s výběrem kvalitních matrací pro vašeho potomka se rovněž můžete poradit v Centru zdravého spánku.

Témata: Děti, Předškolák, Batole, Rodina, Školák, Spánek, Vaš, Magniflex, Zdravý spánek, Vaše dítě, Zdravé spaní, SPA, Bohatý výběr