Maminka.czČasopis Maminka

Základní výbava pro miminko: Takhle ušetříte čas, poličky i peníze

Andrea Machajdíková 30.  8.  2022
Jakmile se na testu objeví dvě čárky, jako by na vás všude vyskakovaly už jen věci pro miminko. Jak tomu odolat a nekupovat hlouposti, na které se pak bude jen prášit? A co by naopak v základní výbavičce nemělo chybět?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Když jsem na instagramovém profilu Pediatrie na vlastní kůži zaznamenala anketu o největší zbytečnost z výbavičky pro miminko, byla jsem natěšená na výsledky. Sama jsem před rokem pár takových zbytečností nakoupila. Něco jsem viděla u oblíbené blogerky, na něco zase byla super skvělá sleva, která už se nebude opakovat. A já zkrátka nedokázala odolat. A teď zpátky k výsledkům ankety: Byla jsem v šoku! Na prvním místě se jako nejzbytečnější umístilo hnízdečko a v těsném závěsu byla péřová zavinovačka. Dvě věci, bez kterých si já první měsíce s miminkem nedokážu představit.

Hnízdečko & zavinovačka

A teď se pokusím si svůj názor obhájit: Péřová zavinovačka je podle mě absolutní must have! A to i přes léto. Využívala jsem ji v první řadě k zavinutí před spinkáním. Syn se v ní vždycky krásně uklidnil a díky kvalitní výplni z husího peří nebyl nikdy zpocený. Se ctí suplovala i kojicí polštář, když jsme jeli někam mimo domov.

V pokračování pro předplatitele také najdete

Co nekupovat

Co vzít na zkoušku

Náš tip

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na devíti webech.

Vyzkoušet za 1 Kč Více informací
Témata: Těhotenství, Časopis Maminka, Miminko, Syn, Peníze, Anketa, Výbavička pro miminko, sbírka, Výbava, Tenisový, Základní výbava, Výbavička, Polička, Postýlka