Maminka.czZápisy

Zápis do školky: Přednost mají starší děti a nejdůležitější je trvalé bydliště

Michaela Čentešová 22.  3.  2017
Máte doma tříletého prcka zralého na školku nebo už se chystáte do školy? Nenechte se zaskočit letošními změnami termínů či podmínek přijetí ani odradit nízkým počtem míst v mateřinkách. Poradíme vám, jak to zvládnout!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Zápis do školky

Získat místo ve státní školce je v současné době tak trochu jako chytit zlatou rybku. Zvláště pro rodiče tříletých dětí to může být velký stresový faktor, protože míst je málo a dětí hodně. Přesto by neměli věšet hlavu a na lov volného místa se letos vydat v plné zbroji.

Drží vaše dítě špatně tužku? Správný úchop učte už po třetím roce

Novela školského zákona, která platí od letošního roku, přinesla několik změn pro zápisy do mateřských škol. Budou z nich mít radost hlavně rodiče čtyřletých dětí, které jsou preferovanými zájemci o místo ve školce. Naopak zkomplikuje, ne-li znemožní dostat dítě do školky mimo městskou část, kde má trvalé bydliště.

Témata: Děti, Video, Časopis Maminka, Praktické rady, Mateřská škola, Zápisy, Stresový faktor, Přihláška, Státní školka, Uchazeč, Trvalé bydliště, Star, Přijímačky, Výběrové řízení, Evidenční list, Dubnové číslo, Velký stres, Přednost, Velká výhoda, Školní rok, Přijetí dítěte, Dobrá zpráva, Celý článek, Nejvyšší počet, Novela