Maminka.czTvoření

Zapomeňte na růžovou a vyrobte dceři cool šatičky ze starých riflí

Erika Pilátová 28.  3.  2017
Neumíte šít a stejně máte neuvěřitelnou touhu tvořit: Ušijte si s námi a nazdobte spolu s dětmi jednoduchou šatovku ze starých džínů.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pokaždé, když jdu s dcerou nakupovat, všude je v holčičím oddělení záplava triček a šatů s poníky nebo princeznami, přestože i holky chtějí auta nebo dinosaury. To byl také hlavní důvod, proč jsme se do šatů pustily – nedostatek dinosaurů!

Na šatovku budete potřebovat:

  • staré džíny
  • šatovku v aktuální velikosti
  • barvy na textil
  • nůžky
  • vyšívací bavlnku
  • zažehlovací pásku
  • razítka
  • razítkovací polštář s barvou na textil
Zápisy do prvních tříd se blíží. Kdy proběhnou, co by měl předškolák umět a jak ho připravit?

Postup:

1. Z kalhot ustřihněte nohavice a dál je rozstřihněte, abyste měli dva díly látky ve tvaru obdélníku. Krejčovskou křídou nebo tužkou obkreslete na džínovou látku tvar šatů s tím, že horní díl v ramenou protáhněte do špičky, šaty se budou zavazovat.

2. Boční díly sešijte na stroji nebo ručně k sobě. Pak začistěte okraj šatů. Do spodní části zažehlete pásku (koupíte ji například v Ikea). Horní díl šatů okolo výstřihu a v ramenou obšijte pomocí bavlnky ozdobným stehem.

3. Teď přichází ta nejzábavnější číst, malování. Pomocí barvy udělejte na některých místech kolečka, můžete jen tak halabala štětcem. Barvu nechte zaschnou a zažehlete.

4. Poté pomocí razítek na několika místech udělejte dinosaury. Ty pak s dětmi obtáhněte konturovací textilní barvou, kterou koupíte v papírnictví nebo ve výtvarných potřebách. Opět nechte zaschnout, pak zažehlete a je hotovo!

Chcete doladit styl? Podívejte se na video, jak si vyrobit krásné náušnice z gumových medvídků.

Nápady na výtvarné tvoření s nejmenšími
Tuto krásnou hrací kostku zvládne ušít každý. Nevěříte? Vyzkoušejte!
Galerie: Podívejte se na první fotky těhotné Agáty Prachařové s bříškem
Témata: Video, Jak na to, Tvoření, Dětské oblečení a dětská obuv, Nůžky, Papírnictví, Cool, Horní díl, Malování, Spodní část, Poník, Výtvarné tvoření, IKE, Nůž, Dinosaurus, Razítko, Star, Dětská obuv na Heureka.cz