Maminka.czZdraví

Zatočte s bradavicemi! Pomohou homeopatika

Kateřina Formánková 30.  7.  2014
Zatočte s bradavicemi! Pomohou homeopatika
Některé bradavice zmizí samy, bez léčby, jiné přetrvávají měsíce i roky a po klasické léčbě se často vracejí. Každopádně umí být velmi úporné. Pokud už si s nimi nevíte rady, zkuste zapátrat po pomoci i v homeopatických lékárnách.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Bradavice je vlastně nezhoubný kožní novotvar způsobený virovou infekcí. Virus je přenosný dotekem a může proniknout do podkoží například malým poraněním. Příznivým prostředím pro vznik bradavic je kůže, která se potí, proto jsou jedním z nejčastějších míst jejich výskytu plosky nohou.

V souvislostech s imunitou

Thuya occidentalis je speciální lék na bradavice. Používáme ho k posílení imunitního systému nejen proto, aby bradavice vymizely, ale zvláště proto, aby se po vyléčení znovu nevrátily. Bradavice typické pro lék Thuya jsou jakéhokoli tvaru. Zvláště jsou to však měkké a masité bradavice připomínající květák nebo hnědé, ploché bradavice připomínající stařecké skvrny, někdy jsou to i bradavice na stopkách citlivé na dotek. Pacient také může trpět opary či polypy na genitáliích a v pochvě. Jeho obličej je mastný, jakoby naolejovaný. Zhoršení všech obtíží pociťuje v chladném a vlhkém počasí. Nezřídka má zdeformované, křehké a měkké nehty, častý je i výskyt bradavic po očkování. Celkově se jedná o zimomřivého člověka s uzavřenou povahou. Přípravek podáváme v ředění 15 CH, 1x denně 5 granulí. Je nutné jej podávat alespoň 2–3 měsíce, většinou souběžně s lékem vybraným podle typu bradavic.

Tvrdé a rohovité bradavice

Homeopatický lék Antimonium crudumje určený na bradavice, které jsou tvrdé a rohovité, často na ploskách nebo prstech nohou či rukou, tvarem bývají ploché. Povrch bradavic může být buď zcela hladký, nebo mírně rozbrázděný. Celkově má pacient suchou pokožku. Přípravek podáváme v ředění 15 CH, 2x denně 5 granulí.

Velké ploché útvary

Jiným lékem na bradavice je Calcarea carbonica. Jedná se o velké ploché bradavice na dolních končetinách. Přípravek je vhodný pro statné jedince s kulatým obličejem, čtvercovými zuby a rozvážným chováním. Je to výborný lék na bradavice i jiné kožní obtíže u dětí tohoto typu. Podáváme jej v ředění 15 CH, 2x denně 5 granulí.

Bradavice s tendencí krvácet

Lék Causticum působí na tvrdé, rohovité, popraskané bradavice s tendencí krvácet, které jsou časté na prstech rukou, pod nehty, na obličeji, očních víčkách a na nose. Pacient má velmi vyvinutý smysl pro spravedlnost, je citlivý a pečující. Obvykle se cítí hůře v chladném, suchém počasí, lépe se mu daří za deště. Přípravek podáváme v ředění 15 CH, 2x denně 5 granulí.

Žlutě zbarvené s rozbrázděným povrchem

Lék Nitricum acidum podáváme na velké, žlutě zbarvené, rozbrázděné bradavice s nerovným okrajem, snadno krvácející. Je vhodný také na měkké bradavice v obličeji, v koutcích úst či v okolí konečníku a intimních oblastí. Pacient má celkově sklon k tvorbě prasklin (např. pod nehty, v koutcích úst, kolem konečníku), které mohou krvácet nebo mokvat. Kůže je suchá, zejména na ploskách nohou, a má nažloutlou barvu. Přípravek podáváme v ředění 15 CH, 2x denně 5 granulí.

Tmavě hnědé bradavičky

Lék Sepia officinalis podáváme, jsou-li bradavice tmavě hnědé, malé, se zubatým okrajem. Mohou být zabarveny do červena, případně mohou mít barvu okolní pokožky a bývají lokalizované na ploskách nohou. Často se objevují v období hormonálních změn u žen, které trápí opary. Přípravek podáváme v ředění 15 CH, 2x denně 5 granulí.

Lokalita prstů a okolí nehtů

Lék Graphytes vyléčí zrohovatělé bradavice na prstech rukou v okolí nehtů. Praskliny v pokožce mohou produkovat medově žlutý, vazký a lepivý sekret. Přípravek je určen pro pacienta, který je statný až obézní, zpomalený a špatně se mu hojí jakékoli zranění – na kůži zůstávají tzv. keloidní jizvy. Podáváme jej v ředění 15 CH, 5 granulí 2x denně.
Kalium muriaticum je lékem na bradavice na dlaních, které se objevují po očkování. Podáváme jej v ředění 15 CH, 2x denně 5 granulí.

Případ z praxe

Léčila jsem pětiletou holčičku pro opakované katary dýchacích cest lékem Calcarea carbonica 15 CH, po 3 měsících na kontrole matka s údivem konstatovala, že kromě zlepšení celkového stavu zmizela bradavice, o které se při prvním vyšetření zapomněli zmínit. Tuto situaci jsem zažila v praxi opakovaně. Při posílení imunitního systému homeopatickým lékem se často vyléčí i kůže. Trpíte-li jiným typem bradavic nebo je-li vaše dosavadní léčba neúspěšná, vyhledejte lékaře-homeopata, který vybere léky cíleně po komplexním vyšetření.

(Článek vyšel v časopise Moje zdraví )

Témata: Zdraví, Časopis Moje zdraví, První vyšetření, Calcarea carbonica, Home, Brada, Nerovný okraj, Homeopatický lék, Intimní oblast, Dolní končetina, Bradavice, Brad, Stařec, Komplexní vyšetření, Zdraví na Heureka.cz