Maminka.czNebezpečné výrobky

Nebezpečný výrobek: dětský kočárek Implast Bolder SD

redakce 16.  2.  2011
Nebezpečný výrobek: dětský kočárek Implast Bolder SD
Česká obchodní inspekce zjistila, že na trhu ČR je v nabídce pro spotřebitele výrobek, který představuje vážné riziko pro děti.Tímto nebezpečným výrobkem je Kočárek dětský Implast Bolder SD, který pochází z Polska.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

S ohledem na zjištěné konstrukční nedostatky je více než pravděpodobné, že při běžném a předpokládaném způsobu užití výrobku nastane situace, při které může dojít ke zranění dítěte.

Při zkoušce kočárku - lůžko (hluboké) provedení a při směru vozidla s rukojetí vpředu, došlo již po sedmém nárazu k uvolnění (vysunutí) lůžka od konstrukce, kdy byly přední klipsy mimo konstrukci a dále pak nebylo možné pokračovat ve zkoušce.
U stejného typu provedení při opačném směru vozidla, tedy s rukojetí vzadu, došlo po šestém nárazu k posunu 65 mm a zastavení posunu o oblouk konstrukce, dále pak opět nebylo možné ve zkoušce pokračovat. V obou případech tak tedy nebyl splněn požadavek na bezpečnost.

Při zkoušce kočárku sportovního provedení a při směru vozidla s rukojeti vpředu, došlo už po druhém nárazu k uvolnění (vysunutí) sedačky od konstrukce (přední klipsy byly mimo konstrukci.

Při opačném směru vozidla s rukojeti vzadu, došlo po šestém nárazu k posunutí 22 mm a zastavení posunu o oblouk konstrukce, dále pak nebylo možné pokračovat ve zkoušce. V obou případech tak opět nebyl splněn požadavek na bezpečnost.

Česká obchodní inspekce proto zakázala prodej uvedeného výrobku a následně distributor přijal opatření, na základě kterého stáhnul předmětný výrobek z trhu.

Témata: Kočárek, Nebezpečné výrobky, Nebe, Dětský, Kočár, Dětský kočárek, Výrobek, Kočárky na Heureka.cz