Maminka.czVýživa a stravování

Zdravá dobrota: Upečte si vločkový štrúdl

Eva Francová 14.  3.  2014
Plech s právě vytaženým štrúdlem dokáže skvěle provonět celou kuchyni. Navíc mu málokdo odolá, přitom udělat ho, není žádná věda. Zkuste tentokrát jeho zdravější variantu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Štrúdl nebo závin? Je to jedno, když směs teplých jablek, oříšků a skořice voní z trouby, všem se začnou sbíhat sliny. Jeho příprava není vůbec složitá a dá se při ní různě experimentovat.

Vločkový štrúdl

2 štrúdly, 45 minut

Potřebujeme:6 jablek, 250 g ovesných vloček, 400 ml bílého jogurtu, 1 lžíce medu, 1 hrst vlašských ořechů, 1 lžička skořice

1. Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky.

2. 250 g ovesných vloček rozmícháme se 400 ml bílého jogurtu a velkou lžící medu.

3. Rozdělíme na 4 stejné díly. Na plech vyložený pečicím papírem rozložíme lžící dvě ploché, podlouhlé placky – bude to základ dvou malých štrůdlíků.

4. Na těsto z vloček rozdělíme jablka, posypeme je ořechy a skořicí a na ně opět lžící rozdělíme zbylé těsto. Musíme si pomoci rukama, aby těsto pokrývalo všude jablka a trochu je přimáčkneme - vytvarujeme šišky.

5. Pečeme na 200 stupňů půl hodiny, necháme zcela vychladnout.

Náš tip: Kdo chce, může přidat rozinky.

(Recept vyšel v časopise F. O. O. D 2/2014)

Témata: Výživa a stravování, Časopis F.O.O.D., Štrůdl, Zdravá dobrota, Dobrota, Dobro