Maminka.czKojenec

Dana, Katka a Lucie (z)hubly s Maminkou: Jak se jim to povedlo?

Jana Vašáková 22.  11.  2011
Když jsme v srpnu spustili soutěž Hubneme s Maminkou, velmi nás potěšil váš zájem. Dva měsíce tři z vás hubly pod taktovkou výživové poradkyně. O tom, jak se jim to povedlo, se nyní můžete přesvědčit.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Lucie Friedová

...nikdy jsem nebyla „hubenďour“.
V těhotenství jsem přibrala jen 6 kg a po porodu mám dole už 13 kg, ale ráda bych ještě trošku zhubla.
Chtěla bych být hezká maminka a naučit sebe i rodinu lepším stravovacím návykům.
Lucie (31 let) a Beáta (10 měsíců)


Po 2 měsících

* Proč jste se přihlásila do soutěže Hubneme s Maminkou?

Brala jsem to jako první krok ke změně svého jídelníčku.

* Co od „hubnoucího“ programu očekáváte?

Lepší pocit sama ze sebe. Chtěla bych se cítit líp jak po stránce zdravotní (prioritně bolest zad), tak i po té ženské.

* Jak vám jídelníček vyhovoval?

Extra problém jsem neměla. Tedy až na zařazování jídel v době, kdy v podstatě nemám hlad (svačiny atd.) a pořád mám potíže s hřešením v podobě „rychlých“ jídel :-)

* S čím jste si nevěděla rady?

S výběrem jídel pro večeře, které jsou momentálně mým „hlavním“ společným jídlem s manželem.

* Co vám dělalo největší potíže?

Motivace a vůle. Podle mého názoru jsem často selhávala :-( Dále svačiny, ty jsou pro mě velký boj, ale určitě mají smysl minimálně v tom, že se porce oběda nebo večeře trochu zmenší.

* Jak jste se cítila před hubnutím a jak se cítíte nyní?

Předtím jsem byla nabitá tím, že se mi bez jakýchkoli potíží podařilo zbavit se těhotenských kil. Na druhou stranu jsem byla bezradná v tom, jak pokračovat dál. Teď se cítím trošku zklamaná, že jsem prozatím neshodila další kila, ale poté, co jsem zjistila, že se moje míry ztenčily o několik centimetrů v obvodu pasu, chci na sobě určitě dál pracovat.

* Podporuje vás partner při hubnutí?

Určitě, je mi oporou. Už jen tím, že dcerku pohlídá, když chodím cvičit.

* Máte pocit, že jste změnila životní styl celé rodiny?

Prozatím úplně ne, ale snažím se o to. Jak se stravuje vaše děťátko?

* Myslíte si, že mu budete něco z jídelníčku v budoucnu vařit?

Svou dceru stále částečně kojím a chtěla bych v tom pokračovat do jejího jednoho roku. Nyní už má přes den čtyři příkrmové dávky – 1x ovocnou přesnídávku, 1x zeleninový a 2x mléčný příkrm (jogurt, tvaroh, občas namícháno). Do budoucna bych chtěla pro malou víc vařit. Nyní nám vyhovuje spíše kombinace kupovaného s domácím (například přes léto jsme navařily s babičkou ovocné i zeleninové přesnídávky ze zahrádky nebo do koupené zeleniny přidám další ingredienci).

* Co byste poradila dalším maminkám, které chtějí hubnout?

Důležité je nebát se obrátit na odborníka, pevně se rozhodnout, nikam nespěchat a „zhřešením“ se moc nestresovat, protože kila se pak ukládají víc :-)


Katarína Sisková

...zanedlouho bude mému syn ovi Michalovi rok a moje váha po porodu stoupá a stoupá. Neustále zkouším diety a přemýšlím, jak se svými kily zatočit jednou provždy. Ráda bych se svý m tělem začala dělat něco dřív, než mé sebevědomí kle sne na bod mraz u. Chtěla bych zase oblečení velikosti M a do schodů utíkat tak rychle a v pohodě jako před těhotenstvím.
Katka (33 let) a Michal (nyní 1 rok)

Po 2 měsících

* Proč jste se přihlásila do soutěže Hubneme s Maminkou?

Se zaručenými dietami mám zkušenosti jako asi každá žena, u mě však nikdy žádná nefungovala tak, jak bych si přála. Jediné, čeho jsem dosáhla, byl jojo efekt. Hubnout pod dohledem odborníka a možnost konzultovat s ním jídelníček byla jedna z velkých předností, kvůli nimž jsem do toho šla.

* Co od „hubnoucího“ programu očekáváte?

Mým zbožným přáním, ke kterému se díky Mamince a Janě Vašákové víc a víc přibližuji, je cítit se fit, být zdravá a natrvalo si udržet zdravější životní styl.

* Jak vám jídelníček vyhovoval?

Skvěle. Nejsou v něm žádné věci, které bych nesnesla nebo mi překážely. Naopak, začala jsem kombinovat potraviny, které by mě nikdy předtím skloubit nenapadlo – jídlo je pestré, chutné a vyvážené.

* S čím jste si nevěděla rady?

Nechala jsem se vést paní Vašákovou a na závažné problémy jsem nenarazila.

* Co vám dělalo největší potíže?

Mám ráda čokoládu, a i když jsem ji nejedla denně, po pár týdnech mi začala chybět. Zvlášť večer u televize.

* Jak jste se cítila před hubnutím a jak se cítíte nyní?

Předtím jsem neustále myslela na to, že musím zhubnout. Měla jsem pocit, že se moje váha blíží k astronomickým cifrám, a to mne hodně deprimovalo.
Jediným řešením bylo začít teď hned, jen jsem nevěděla jak. Když hubnutí s Maminkou vypuklo, spadl mi balvan ze srdce, věděla jsem, že jsem v péči odborníka. Teď se cítím mnohem lépe, hodně se hýbu, jím i piju pravidelně a zdravěji než předtím.

* Podporuje vás partner při hubnutí?

Můj manžel je skvělý, i on kdysi podstoupil hubnoucí program a svoji
váhu si už několik let drží. Plně mě podporoval a neustále mi tvrdí, že vypadám jako laň :-) A to je pro mne ještě víc motivující.

* Máte pocit, že jste změnila životní styl celé rodiny?

To určitě :-) Můj syn Michal přišel na chuť kefíru, dokonce ochutnal knäckebrot a vypadá to, že nebude mít se zdravou stravou žádný problém.

* Jak se stravuje vaše děťátko? Myslíte si, že mu budete něco z jídelníčku v budoucnu vařit?

Náš Michal má rád to, co zřejmě většina dětí v jeho věku – bílé jogurty, zakysané výrobky a ovoce. Recepty jsem připravovala s vědomím, že je bude konzumovat i malé dítě. Většina mých „kulinářských“ kousků měla u syna i manžela úspěch. S radostí v tom budu pokračovat.

* Co byste poradila dalším maminkám, které chtějí hubnout?

Určitě se svěřit do rukou odborníka, ptát se, hledat informace a nebát se začít.

Pokračování >>>

Témata: Zdraví, Těhotenství, Děti, Porod, Časopis Maminka, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Velký boj, Kat, Jak, Největší potíž, Hubnoucí program, Daň, Luci, Lucie, Katka, Dán, Zdraví na Heureka.cz