Maminka.czZdraví

Když Vojtovi našli nádor, zažila jsem si své. Podržela nás pojišťovna

Reklama 14.  4.  2014
Když Vojtovi našli nádor, zažila jsem si své. Podržela nás pojišťovna
Potkala jsem super chlapa, zamilovala se až po uši a vzala si ho. Narodila se nám dvojčata, kluci. Všechno šlo jako na drátkách. Jenže pak Vojta vážně onemocněl. Nemoc nám obrátila život vzhůru nohama. Přestala jsem pracovat. Nechci domýšlet, co bychom dělali, nebýt peněz od pojišťovny.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ve čtvrťáku na střední jsem potkala Martina. Jiskřilo to mezi námi od samého začátku a já se zamilovala až po uši. Po maturitě jsme se k sobě nastěhovali a v roce 2003 se vzali. Martin už měl po vysoké a našel si dobře placené místo. Jako zodpovědnější z nás dvou nám sjednal FLEXI životní pojistku. Já dodělala vysokou, ale místo do práce jsem šla na rizikové těhotenství, čekala jsem dvojčata.

Až do porodu jsem si připadala jako v nebi. Porod mi spíš připomínal peklo. Myslím, že tolik nadávek ode mě Martin nikdy neslyšel. Nesl to ale statečně a pořád mi jen připomínal, ať nezapomínám dýchat. Paní na sále mi zase radila, ať tlačím. Fakt jsem o takové rady v tu chvíli stála… K něčemu ale dobré byly, protože jsem ze sebe po úmorných šesti hodinách kontrakcí dostala Vojtu a Honzíka.

Pak mi několik měsíců trvalo, než jsem si zvykla na zmatek a blázinec, který se mi z klidného domova stal. Krmit dva řvouny naráz byl ze začátku problém. Postupně jsem si zavedla dokonalý logistický systém a zbytek rodičovské zvládla bez problémů. Nastoupila jsem do práce, vzali jsme si hypotéku.

Při jedné kontrole se paní doktorce nelíbily výsledky Vojtových krevních testů. Poslala nás na další vyšetření, která potvrdila to, čeho jsem se někde uvnitř bála. Leukémie. Proplakala jsem celé noci, hroutila se z představy, co nás čeká. Martin mě neuvěřitelně podržel. V práci jsem si vzala neplacené volno a s malým se prakticky přestěhovala do nemocnice. Rozběhl se kolotoč různých vyšetření a náročné léčby. Nadějí pro nás byla transplantace kostní dřeně. Okamžitě jsme se s Martinem nechali vyšetřit, bylo to bolestivé a hodně nepříjemné. Bohužel jsme ani jeden nevyhovovali. Lékaři nám řekli, že největší šanci najít dárce máme v přímé pokrevní řadě. Honzík. Vedli jsme dlouhé hovory o tom, zda i jeho vystavovat bolesti. Když za námi ale přišel a řekl, že chce bráškovi pomoci, šli jsme do toho.

Honzíkova DNA se shodovala s Vojtovou. Čekala nás náročná operace. Žili jsme už několik měsíců z jednoho platu. Naštěstí jsme měli FLEXI životní pojistku a na ní pojistili oba kluky na velmi vážná onemocnění. Z peněz, které nám pojišťovna vyplatila, jsem se mohla Vojtovi naplno věnovat a měli jsme i na splátky hypotéky.

Už jsme rok po operaci a na synech byste nepoznali, čím si museli projít. Vypadá to, že Vojta boj se zákeřnou nemocí vyhrál. Věřím, že to tak je.

Tereza, 34 let

Témata: Zdraví, Zdraví na Heureka.cz