Maminka.czZdraví

Nepotřebuji prsa, abych se cítila žensky, říká Kelly po mastektomii

LH 16.  4.  2013
Nepotřebuji prsa, abych se cítila žensky, říká Kelly po mastektomii
K neobvyklému kroku sáhla Kelly Davidson po oboustranné amputaci prsou. Namísto rekonstrukce, která se obvykle po těchto operacích provádí, si rodilá Kanaďanka nechala na hrudník vytetovat obrázek s pohádkovými výjevy.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

34letá Kelly bojuje s rakovinou již od svých jedenácti let. Přes svůj mladý věk se již stačila poprat s třemi druhy této zákeřné nemoci - rakovinou mízních uzlin, rakovinou štítné žlázy a nakonec i rakovinou prsu.

Ve 28 byla kvůli smutné diagnóze nucena podstoupit oboustrannou mastektomii. Svou nemoc úspěšně porazila, nicméně ztráta ňader pro ni byla samozřejmě velmi traumatizující. Stejně jako všechny ženy, které si něčím podobným prošly, i ona se snažila vyrovnat se svou novou podobou. Náročnou psychickou situaci se nakonec rozhodla řešit radikálním gestem.

Symboliku svého tetování vysvětluje slovy: „Víla představuje mě samotnou a odlétající motýli rakovinu, která opouští moje tělo.“

Kelly se nenechala svým osudem zlomit a těší se ze života. „Pořád jsem to já. Nepotřebuji prsa, abych si připadala krásná“, říká. Snaží se soustředit na pozitivní stránku věci a jít dál. Se svým snoubencem se teď těší na léto, kdy plánují svatbu.

Zdroj: www.dailymail.co.uk

Témata: Zdraví, Časopis Maminka, prsa, Zen, Mast, Mladý věk, Kell, Kel, Kelly, Rika, Cit, Tetování, Zdraví na Heureka.cz