Maminka.czŽivotní příběh

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: "Je to ta nejlepší teenagerská máma!"

Dita Mrázková 21.  5.  2023
Mezi kolegy v nemocnici má pověst silné ženy, která se jen tak něčeho nezalekne. Služba, kterou prokázala jedné nezletilé mamince, ale převyšuje všechny její klady. Seznamte se s šestinásobnou mámou Katrinou, odvážnou zdravotní sestřičkou, která poskytla nový domov nejen mladé ženě, ale i jejím třem dětem.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ne všechny příběhy o adopci jsou stejné a existují i případy, kdy k adopci došlo navzdory všem předpokladům. Takový je například příběh Jerryho Windleho, svobodného gaye, který adoptoval nemocné dítě a dokázal z něj vychovat olympijského šampiona. Příběhy Katriny a Jerryho dokazují, že k tomu, abyste se stali adoptivními rodiči, je hlavní mít milující srdce. Zbytek vám nepochybně půjde sám.

VIDEO: ZNÁMÉ OSOBNOSTI PROVOKATIVNÍ FORMOU PODPOŘILY PĚSTOUNSTVÍ

Katrina Mullen, máma pěti synů a jedné dcery, pracuje jako zdravotní sestra na novorozenecké jednotce intenzivní péče v Community Hospital North v Indianapolisu. Setkání s nezletilou Shariyou, které se narodila trojčata, změnilo život nejen jí samotné, ale především mladé mamince s dětmi bez domova.

Trojčata Serenitee, Samari a Sarayah se narodila ve 26. týdnu, a proto musela trávit pět měsíců na jednotce intenzivní péče v nemocnici, kde Katrina pracuje. Během jejich pobytu na JIP si všimla, že mladá maminka navštěvuje své tři děti sama a tráví s nimi téměř celý den. Shariya se zpočátku nechtěla s nikým o svém osudu bavit, ale Katrina, která cítila, jak moc je novopečená maminka opuštěná, se nedala a brzo se se Shariyou sblížila.

Klepněte pro větší obrázek

Když měla být maminka i s dětmi propuštěna, Katrina jí dala své telefonní číslo a nabídla jí, aby jí Shariya kdykoliv zavolala. Od té doby byly v kontaktu a Katrina začala mladou maminku navštěvovat v malém bytě v domově pro svobodné matky. Děti neměly ani postýlku a spaly společně v ohrádce. Jejich matka spala na gauči hned vedle. "Nebylo to vůbec ideální místo, kde by měla vychovávat své děti," vzpomíná Katrina na provizorní bydlení mladé maminky.

Nebojte se ADOPCE! Kam se obrátit a co vás čeká, když si chcete osvojit dítě?

Navíc si všimla, že jedno z trojčat trpělo velkou podváhou, a muselo být hospitalizováno. Za nějaký čas zavolala Katrině pracovnice z odboru sociálních služeb, že by Shariya moc toužila bydlet u Katriny. A pak se odvážná zdravotní sestřička rozhodla po 668 dnech, kdy působila prozatímně jen jako pěstounka, pro oficiální adopci mladé maminky i s jejími dětmi. Shariya, která studuje střední školu, se za pochodu a s pomocí svého "osobního anděla" Katriny učila, jak pečovat o své tři děti. 

Nedávno, u příležitosti Svátku matek, poslala Katrina na svém Instagramu pro Shariyu i její trojčata jedno velké vyznání.

"Šťastný Svátek matek té nejúžasnější teenagerské mámě, jakou znám. Jsem opravdu ohromena, jak daleko jste se všichni čtyři za ty dva roky dostali. Shariyo, jsi velké požehnání pro naši rodinu. Jsem na tebe tak pyšná. Miluju tě..."

Témata: Děti, Rodičovství, Mateřství, Kuriozita, Matka, Životní příběh, mateřská láska, Adopce, Odvaha, Trojčata, zdravotní sestra, mladá maminka, domov, Náhradní matka, Den matek, Svátek matek, Máma, JIP, Jerry, Samari, Olympijský, Maminka, Nemocnice