Maminka.czSex

Že si jsou sex a porod podobné? Tady je 7 pádných argumentů!

Simona Formánková 20.  11.  2021
Když se řekne sex a porod, napadá vás jiná souvislost, než že by jedno bez druhého nebylo možné? Přemýšlíte marně nad spojitostí těchto životních momentů? Porodní asistentka Kristina Zemánková sepsala několik bodů, které vás zaručeně přesvědčí o tom, že mají společného víc, než jste si mysleli.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Na skutečnosti, že porod je právoplatnou součástí pohlavního života ženy, se shoduje spoustu odborníků. Někteří dokonce tvrdí, že za určitých okolností může být porod vnímán partnery jako intenzivní sexuální prožitek a nezapomenutelná životní zkušenost, která prohloubí jejich vztah. Jak je to možné? 

VIDEO: Jaká jsou u žen po porodu největší tabu témata?

◾️ Milování i porod jsou intimní situace

Jak vysvětluje americká porodní asistentka Ina May Gaskin, že dnes nevnímáme porod jako sexuální zážitek? Dříve početí i porody probíhaly v ložnici. Dnes v převážné většině probíhají porody v porodnicích, a proto je pro společnost spojitost obtížněji pochopitelná. A jedna z maminek se v diskuzi k tématu vyjádřila podobně. "Mě po dvou domácích porodech napadá jen obligátní  v nemocnici to jde (obojí), ale pokud máte svobodnou volbu, obvykle to nebude zrovna nejvíc preferované místo."

Sex
Témata: Porod, Láska a vztahy, Sex, Tipy a rady porod, Porodní asistentka, Početí, pád, Prožití, Spojitost, Životní moment, Slast, Pocit bezpečí, Hormon, Ina May Gaskin, Uvolňování, Hormon lásky, Pádný argument, Kristina Zemánková, Osvětlení, Asistentka, Žena