[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Tento původně maďarský pokrm u nás časem zdomácněl, a není divu. Jde o jídlo, ve kterém chutně zpracujete zbytky a přebytky, které objevíte ve spíži či lednici. Pokud k zeleninové směsi navíc přidáte nakrájenou klobásku, dodáte jí nejen říz a skvělou chuť, ale rozhodně potěšíte i strávníky z řad mužů.
Suroviny:
Postup:
Na sádle orestujte nadrobno nasekanou cibuli, přidejte na plátky nakrájenou klobásku a orestujte.
Přidejte na proužky nakrájenou papriku, na menší kousky nakrájená rajčata, osolte, opepřete a přiklopené nechte dusit asi 5 minut.
Poté vmíchejte rozšlehaná vejce a nasekanou petrželku. Vejce nechte ztuhnout a lečo dochuťte solí s pepřem.
VIDEO: Připravte si klasické zeleninové lečo