Maminka.czRecepty

Zeleninové lečo s klobásou: Zpracujte zralá rajčata a papriky za pár minut

redakce inf 30.  7.  2022
Lečo si možná pamatujete z dětství nebo ze školních jídelen jako pokrm, který nebyl příliš populární. Zapomeňte však na nevzhledný mišmaš rozvařené zeleniny! I toto jídlo se dá připravit a naservírovat lákavě a chutně.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tento původně maďarský pokrm u nás časem zdomácněl, a není divu. Jde o jídlo, ve kterém chutně zpracujete zbytky a přebytky, které objevíte ve spíži či lednici. Pokud k zeleninové směsi navíc přidáte nakrájenou klobásku, dodáte jí nejen říz a skvělou chuť, ale rozhodně potěšíte i strávníky z řad mužů. 

Suroviny:

  • 2 lžíce sádla
  • 1 cibule
  • 1 ostřejší klobása
  • 5 ks bílé papriky
  • 4 rajčata
  • 5 vajec
  • hrst petrželky
  • sůl, mletý pepř

Postup:

Na sádle orestujte nadrobno nasekanou cibuli, přidejte na plátky nakrájenou klobásku a orestujte.

Přidejte na proužky nakrájenou papriku, na menší kousky nakrájená rajčata, osolte, opepřete a přiklopené nechte dusit asi 5 minut.

Poté vmíchejte rozšlehaná vejce a nasekanou petrželku. Vejce nechte ztuhnout a lečo dochuťte solí s pepřem.

VIDEO: Připravte si klasické zeleninové lečo

Témata: Recepty, Jídelníček, jídlo, Dětství, Vaření, Video recept, Vaření pro rodinu, suroviny, Paprika, Školní jídelna, Klobása, Zelenina, Pokrm, Rajče, Lečo