reklama

Zeleninové přílohy

Grilované maso skvěle doplňuje zelenina. Zkuste tentokrát místo obvyklého pečiva naservírovat při grilovačce chutně upravenou zeleninu.

Maso je skvělé, ale chce to ještě něco. chutně připravená zelenina udělá z grilování gastronomickou báseň!

Grilované nové brambory

4 porce, 30 minut

Potřebujeme: 750 g nových mladých brambor, 300 g šalotky, máslo na potření, anglická slanina, 3 bobkové listy, 1 lžíce drceného koriandru, sůl a pepř

Omyté brambory i se slupkou povařte asi 15 minut. Slijte, nechte oschnout a spolu s oloupanou šalotkou rozložte na grilovací tácek. Potřete rozpuštěným máslem, poklaďte plátky slaniny, přidejte bobkové listy a grilujte asi 10 minut, až se na nich utvoří mřížka a slanina se vypeče dokřupava. Podávejte jako přílohu k opečenému masu nebo samostatně, posypané hrubou mořskou solí a nahrubo podrceným pepřem a koriandrem.

Grilovaná zelenina

4 porce, 30 minut

Potřebujeme: 1 zelená a 1 žlutá cuketa, 1 červená paprika, salátové lístky k podávání, sůl a pepř, citronová šťáva na zakápnutí
extra panenský olivový olej, jarní cibulka

Omyté cukety podélně nakrájejte na asi půlcentimetrové plátky. Papriku podélně rozpulte a zbavte jádřince. Do dlaní si nalijte trochu oleje, rozetřete jej a pak v nich promněte plátky cukety a poloviny paprik. Grilujte, až zelenina zvláční. Přemístěte ji do misky, přidejte omyté a okapané salátové lístky, osolte, opepřete, zakápněte citronovou šťávou a olejem a posypte nakrájenou cibulkou.

Náš tip:Grilovanou zeleninu můžete posypat také najemno nastrouhaným parmazánem.

Těstoviny s rajčaty a křupavou slaninou

4 porce, 15 minut

300 g fusilli, 1 kg rajčat, 2 lžíce propláchnutých kaparů, po ½ svazku hladkolisté petrželky a bazalky, 125 ml extra panenského olivového oleje, sůl a pepř, 8 plátků anglické slaniny nebo pršutu

Těstoviny povařte asi 8 minut ve vroucí osolené vodě tak, aby zůstaly pevné na skus. Sceďte je. V míse je promíchejte s pokrájenými rajčaty, kapary, bylinkami a olejem. Dobře osolte a opepřete a podávejte pokladené dokřupava ogrilovanou slaninou.

Rajčatové pizzy s pikantním sýrem

4 porce, 30 minut

Potřebujeme: 2 hotové korpusy na pizzu, obloha: 150 g měkkého kozího nebo ovčího sýra, 1 snítka tymiánu, 4 lžíce smetany 12%, sůl a pepř, 4 větvičky cherry rajčat, 50 g piniových oříšků extra panenský olivový olej na zakápnutí

Sýr promíchejte s většinou tymiánových lístků a smetanou, osolte a opepřete. Rajčata pečlivě omyjte, a chcete-li, nechte je na větvičce. Pečlivě osušte. Korpusy rozpulte, potřete ochuceným sýrem, okraje nechte volné. Nahoru položte rajčata, osolte, opepřete a posypte piniovými oříšky, zbylým tymiánem a pečte v kotlíkovém grilu s víkem asi 20 minut. Podávejte pokapané olejem.

(Článek vyšel v časopisu F.O.O.D)

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

reklama
Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Pokud jste se už skrze Venuši zbavili zklamání po svém pracovním a emocionálním neúspěchu, večer se můžete věnovat spoustě zábavných a…
Maminka na Facebooku


reklama

Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci


reklama