Maminka.czVaše příběhy

Žena přišla kvůli rakovině o prso, přesto porodila zdravé miminko a kojí

redakce 21.  10.  2018
Tak moc si přála miminko, že i přes zákaz lékařů se rozhodla jít do rizika. Po diagnóze rakoviny prsu a následné chemoterapii a mastektomii otěhotněla a porodila zdravého syna, kterého dokonce kojí. "Je to zázrak," říká tahle kurážná žena.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Bo Smith žije se svým snoubencem v Texasu od roku 2011. Po třech letech vztahu si všimla větší boule na hrudníku, ale nevěnovala jí pozornost. V té době jí nebylo ještě ani třicet let a přišlo jí zbytečné jít k lékaři, když se u ní v rodině rakovina prsu nikdy neobjevila.

Budete plakat dojetím: Darovala holčičce kostní dřeň, pak ji pozvala na svou svatbu

O pár měsíců později se začala boule zvětšovat a byla zřetelně vidět. Bo se začala bát, ale lékařskou pomoc stejně nevyhledala. Mezitím ji její milý požádal o ruku a ona souhlasila. Boule na prsu stále rostla a začala být zarudlá. Kvůli budoucí svatbě se Bo konečně rozhoupala a navštívila lékaře. Doktoři jí neřekli dobrou zprávu. Jednalo se totiž o zhoubný karcinom prsu, což je extrémně vzácná a agresivní forma rakoviny.



"Začala jsem ječet. V tu chvíli jsem myslela, že můj život je u konce. Věděla jsem, že tady končím. Nikdy nebudu moct mít děti a šance na přežití byly téměř nulové," dodala zdrcená Bo. Hned po přesném určení nemoci začala s drsnými chemoterapiemi, které stejně vedly k mastektomii, tedy uříznutí prsu.

Bo se nechtěla smířit s tím, že nebude moct mít nikdy děti, a i přes zákaz lékařů se s přítelem pokusili o miminko. O pár měsíců později čekala se svým snoubencem zázračné dítě! Doktoři je před komplikacemi varovali, ale i přesto se do toho snoubenci vrhli po hlavě a v srpnu se jim narodil krásný syn. "Neumíte se představit, co je to za pocit. Kojím svého syna po rakovině prsu, kterou jsem málem nepřežila, a je to zázrak!"

Dojatá Bo se nyní stará o svého novorozeného synka, který je naprosto zdravý, a snaží se mu být matkou na plný úvazek. Je až neuvěřitelné, jak se dokázala své nemoci postavit a šla si tvrdě za svým vysněným cílem.

To nám rve srdce. Maminka kojí naposledy své dítě před začátkem léčby rakoviny prsu
Manželovi je odporné kojení. Nemůžu před ním syna nakrmit!
Rakovina prsu se nemusí projevit jen bulkou. Varovné příznaky nepodceňujte
Témata: Zdraví, Miminko, Péče o dítě a jeho výchova, Vaše příběhy, žena, Rak, Chemoterapie, Texas, Rakovina, Rakovina prsu, Mastektomie, Zdravé miminko, Zdravý syn, Pór, Dobrá zpráva, Lékařská pomoc, Prsa, Smith, Prso, Zen, Vysněný cíl, Karcinom, Boule, Lékař, Snoubenec, Zdraví na Heureka.cz