Maminka.czČasopis Moje psychologie

Ženská síla a podpora tématem časopisu Moje psychologie

Iva Endrychová 30.  3.  2016
V novém časopisu Moje psychologie si můžete přečíst rozhovor s Dagmar Havlovou

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Sebevědomí žen, jak a proč využívat ženskost a další typické ženské vlastnosti, nebo jak ukončit tzv. „neviditelnost“ žen ve společnosti. To jsou hlavní témata dubnového čísla časopisu Moje psychologie, jehož tváří na titulní straně se stala Dagmar Havlová.

Klepněte pro větší obrázek

„Tímto číslem jsme chtěli podpořit a inspirovat všechny ženy, ukázat, že ženskost nutně neznamená slabost, a to ani v době, kdy stále čelíme nerovnosti platů ve srovnání s muži, a snažíme se uspět a být šťastné ve více méně maskulinní společnosti,“ řekla Lada Rudovská, ředitelka lifestylových redakcí vydavatelství Mladá fronta: „Proto jsme velmi rádi, že se na obálce tohoto našeho speciálního čísla objevila paní Dagmar Havlová, která je podle mého názoru příkladem velmi silné ženy, která ví přesně, co chce, a přesto si dokáže zachovat svoji ženskost a citlivost,“ dodala Lada Rudovská.

Rozhovor s Dagmar Havlovou dělala šéfredaktorka Mojí psychologie Barbora Šťastná: „Dagmar Havlová poskytuje rozhovory velmi vzácně, takže máme radost, že se nám podařilo ho získat právě pro Moji psychologii. V rozhovoru se ohlíží za svými hereckými začátky, mluví o své práci v Nadaci Vize 97, ale hovoří i o tom, co pro ni znamená sebevědomí, ženskost, humor.“ Na otázku redakce, zda Dagmar Havlová umí udělat, co chce, odpovídá: „To jsem uměla vždycky. Jím, co chci. Oblékám se, jak chci. Říkám, co chci. Občas si s tím způsobuji problémy, a i když nejsem už tak kritická k odlišnostem v trápení druhého člověka, narůstá počet mých nepřátel, ale jsem taková a jiná nebudu.“ Fotografie Dagmar Havlové pořídila fotografka Lucie Robinson.

„Číslem o ženské síle navazujeme na již tradiční témata Mojí psychologie jako je prevence rakoviny prsu  v říjnovém Růžovém čísle či ekologie v květnovém Zeleném čísle. Tak jako v předchozích letech bude i to letošní vytištěno na recyklovaném papíře,“ říká Lada Rudovská. Ke klíčovým tématům časopisu obecně patří psychologie, kariéra, personální a mezilidské vztahy z reálného života, osobnostní růst či výchova dětí.

Dagmar Havlová s vydavatelstvím Mladá fronta spolupracuje již dlouhodobě, a to v rámci prestižní odborné soutěže Sestra roku, kde je patronkou celého projektu. Soutěž Sestra roku oceňuje profesionalitu a obětavost zdravotních sester v oblasti ambulantní, nemocniční a ošetřovatelské péče. Soutěž se letos koná již po šestnácté a i letošní slavnostní galavečer se opět bude konat za osobní účasti Dagmar Havlové, která tradičně předá ocenění v kategorii Čestné ocenění za celoživotní dílo v ošetřovatelství.

Časopis Moje psychologie, který se stal v prestižní soutěži Unie vydavatelů Časopisem roku 2013, vychází v nákladu 36 tisíc kusů. Dubnové číslo vychází 29. března. Cena časopisu je 69 Kč.

Aktuální ženské téma časopisu bude doprovázet velká mediální kampaň, která bude nasazena v rádiích (Rádio Blaník Praha a Střední Čechy a Rádio City 93,7, rádio Expres), v síti Metrovision, v deníku E15, v lifestylových titulech vydavatelství, v on-line titulech a na sociálních sítích vydavatelství Mladá fronta.

Témata: Časopis Moje psychologie, Ekologie, Ženská síla, Slavnostní galavečer, Ženská, Síla, Čas, Dubnové číslo, Časopis, Psycholog, Vydavatelství, Osobnostní růst, Prestižní soutěž, Psychologie, Obětavost, Blaník, Čechy, Zen, Střední čechy, Ženské téma, Dagmar Havlová, Téma, Odlišnost, Vize, Síl