Maminka.czVideo

Zkušený pediatr radí, jak okamžitě utišit plačící miminko. Stojí to za vyzkoušení!

redakce 17.  4.  2018
Tipů a dobrých rad, jak uklidnit pláčící miminko, jste určitě slyšeli nespočet. Podívejte se však na trik amerického pediatra Roberta Hamiltona, který má více než třicetiletou praxi. Jeho fígl určitě stojí za vyzkoušení.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dítě je přebalené, najedené, a přesto pláče. Pláče a vy nevíte, co s tím. Zkoušíte ho chovat, zkoušíte ho houpat na míči. Nezabírá to. Zkoušíte jiný pohyb, například kolébání v autosedačce. Tipů a triků jste vyzkoušela nespočet, ale nedá se říct, že by nějaký konkrétní zabíral.

Podívejte se na metodu amerického pediatra Roberta Hamiltona! Metodu, která pomohla tisícům maminek na celém světě. Nevadí, pokud vaše angličtina není perfektní, stačí se pořádně dívat. Doktor Hamilton nejprve děťátku složí ručičky na hrudník. Levou rukou ho podepírá, pravou drží pod zadečkem. Celý trup je nakloněn asi v úhlu 45 stupňů. Už v tuto chvíli se mu plačící děťátka utiší.

Můžete ještě zkusit mírné pohupování, případně lehoučké pohyby zadečkem. "Všechno dělejte jemně a zvolna," popisuje lékař svou metodu překvapeným rodičům, kteří jen sledují, jak se jejich plačící potomek uklidnil. Tohle rozhodně stojí za vyzkoušení, nemyslíte?

VIDEO: Návod jak uspat miminko do minuty
Nechce se vám v noci vstávat k miminku kvůli dudlíku? Maminka vymyslela důvtipné řešení
Nemůže v horku spát? 10 osvědčených tipů, jak zařídit, aby usnulo jako dudek
Jak uklidnit malého vzteklouna? Nechte ho vyvztekat a nespěchejte
Témata: Video, Miminko, Miminko, pláč, angličtina, Plac, Pohupování, Robert Hamilton, Americký pediatr, Celý svět, Celý trup, Pediatr, Zkušený pediatr, Třicetiletá praxe, Levá ruka, Jak, Plačící děťátko, Dobrá rada, Řád, Vyzkoušení, Nespočet, Mírné pohupování, Vztekloun, Sto, Hami