Maminka.czTestujeme s dětmi

Zkusili jsme s dětmi vyrobit zmrzlinu. Jak se nám povedla?

redakce 19.  6.  2018
Výroba domácí zmrzliny je velkým hitem. Prý na tom nic není. Dobře. Rozhodli jsme se to vyzkoušet. A výsledek? Chce to trochu cviku a trpělivosti, ale chutnalo nám to!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

K dispozici jsme měli tři sady Toys Pull Pops, s nimiž můžete připravit originální chutné zmrzlinové dezerty ze svého oblíbeného ovoce, šťáv nebo jogurtů či třeba smetany. Plnit a zdobit se dají polevami, sirupy nebo třeba dortovým sypáním.

Takže je to trochu vyšší level, než prostě vzít obyčejné formičky na nanuky, nalít do nich směs, zastrčit dřívko a nechat zmrazit. Když děti - sedmiletý syn a skoro tříletá dcera - sadu poprvé uviděli, ptali se, zda to náhodou není hračka a nedává se do ní modelína. 

Chcete zabavit děti na celé dopoledne? Nechte je vyrobit si vlastní zmrzlinu

Zaujala je totiž pestrostí, variabilitou formiček i přiloženými pomůckami, ale hračka to není, sady jsou překvapivě bytelné a pracuje se s nimi dobře. Zároveň práce s nimi připomíná hru, což je plus. 

V zásadě jsme zkoušeli dva druhy nanuků - klasické "na dřívku" a pak domácí variantu dlouhých nanuků postupně vysouvaných z kornoutu. Jaké nanuky jsme vyráběli? Jahodové, jahodovo-tvarohové a smetanové (šlehačka plus salko), k ovoci jsm přidali trochu cukru. 

Kdybych to měla shrnout, nejlépe dopadly nanuky z mraženého ovoce, nejtěžší bylo bez problémů z formiček dostat nanuky smetanové - tam musíme ještě vychytat poměr použitých surovin. Recept na nanuky z mražených jahod je přitom superjednoduchý, trochu jsme je nechali povolit, rozmixovali, přidali cukr a vodu. Nebo místo vody tvaroh a vznikla tvarohová varianta. 

Nanuky jsme dali zmrznout do mrazáku a po zhruba dvou až třech hodinách je vytáhli a pomocí modrého nástroje na plnění do nich přidali čokoládový sirup a špičku namočili v dortovém zdobení, sirup by šel použít i ovocný. 

Na každé sadě je návod na použití, doprovozený fotkami, takže se nebojte, že nebudete vědět co a jak. Když použijete i tyčky, díky kterým v nanucích vytvoříte dutiny, budete je moc naplnit sirupy, ale jdou samozřejmě použít i jako běžné formičky bez nich. Na závěr lze všechno dát do myčky.  

Domácí nanuky z ovoce si zamilují nejen děti. Potřebujete jen mixér
Léto ještě nekončí. Udělejte dětem vynikající domácí zmrzliny, jsou lepší než kupované
Témata: Děti, Výživa a stravování, Hry pro děti, Testujeme s dětmi, Puding, Dřívko, Oblíbené ovoce, Použití, Sirup, Nanuk, Formička, Sada, Zmrzlina, Velký hit, Mražené ovoce, Cvik, Tříletá dcera, Salko, Ovoce, Domácí zmrzlina, Jak