[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Jsou jednoduché, měkké a chuťově skvělé, prozradila Nikol. Recept si prý pečlivě schovala na prosinec na vánoční pečení a perníčky podle jejích slov zmizí doma hodně rychle. Takže tříletý syn Matýsek a partner Petr se mají na co těšit. Těhotná Nikol (druhý syn se jí má narodit v létě) se do pečení vrhla ve velkém, na Instagramu sdílela například recept na tvarohovou bábovku, která sklidila velký úspěch.
Suroviny:
na polevu:
Postup:
Ze všech surovin vypracujte hladké těsto. Udělejte z něj váleček, slabě ho zasypejte moukou a zabalte do potravinářské fólie. Nechte přes noc odležet v lednici.
Odleželé těsto nechte zahřát na pokojovou teplotu, pak ho rozválejte na slabě pomoučeném válu na placku silnou 3 až 4 mm. Troubu rozehřejte na 180 °C. Vykrajujte požadované tvary a přeneste je na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do rozehřáté trouby a pečte asi 8 minut.
Perníčky ihned po upečení potřete rozšlehaným vejcem, aby byly lesklé. Pak je přeneste na tuhou podložku, kde je nechte minimálně den odpočinout, poté je zdobte bílkovou polevou.
Polevu připravíte tak, že prosejete moučkový cukr, v míse smícháte bílky, 1 lžíci vody a citronovou šťávu a postupně přimícháte prosátý cukr. Vymíchejte dohladka a hotovou polevou naplňte cukrářský sáček a zdobte perníčky.