Maminka.czHry pro děti

Znáte putovní kamínky? Tahle venkovní hra vás bude bavit všechny

Simona Procházková 9.  4.  2023
Přemýšlíte, jak a čím dětem zpestřit (nejen) jarní procházky a výlety do přírody? Máme pro vás jeden bezva tip. Malujte, rozmísťujte a nacházejte putovní kamínky pro radost. Víme, jak na to.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Po oblíbeném hledání schovaných pokladů ve formě „kešek“ je tu další hit, putování za kamínky. Zapojit se může každý a začít můžete klidně hned teď. Pojďte společně vytvářet malované putovní kamínky. Baví vás tvoření a rádi vyrážíte na výlety ven? Spojte to dohromady a bavte se.

VIDEO: Tipy na dubnové výlety

Vytvořte svůj kamínek

Doma si namalujete kamínek podle vlastní fantazie, každý výtvor zespodu označte, konkrétně tam uveďte název FB skupiny #Kamínky, označte logem Facebooku a uveďte též poštovní směrovací číslo místa, odkud jste.

Když najdete kamínek

Kamínek, který najdete, vyfoťte z obou stran, přihlaste se do skupiny „Kamínky“ (www.facebook.com/groups/kaminky), fotky vložte na zeď na facebookovém profilu skupiny a do příspěvku připište místo nálezu a opište poštovní směrovací číslo ze zadní strany kamínku. Díky tomu si autor svůj kamínek může snadno dohledat a zjistit, kam až jeho výtvor doputoval. Kamínek si můžete nechat, ale ještě líp – nechte ho putovat zase dál.

Chcete zkusit malování na kameny? Tady máte vše, co potřebujete vědět

Kam kamínek položit?

Svůj malovaný a označený kamínek položte kdekoli venku na viditelné místo, kde je pravděpodobné, že si jej někdo všimne. A pozor, volte takové místo, kde nehrozí nebezpečí pádu nebo úrazu, není tam velký provoz a podobně. Spoustu šikovných tipů, rad a návodů na malování kamínků najdete zde: www.facebook.com/groups/kaminky/

Krvavé koleno, Honzo, vstávej, cukr, káva... Pamatujete si ještě pravidla těchto her? Naučte je vaše děti
Témata: Děti, Rodina, Hry pro děti, Naše tipy, Tvoření, Prázdniny, Za zábavou, příroda, Fantazie, venkov, procházka, Facebookový profil, Výlet, Putování, Výtvor, Kamínek, COM, Tip, Kamínka, Facebook, #Kamínky