Maminka.czPraktické rady

Tyhle vychytávky vám usnadní mateřství a ušetříte! Jak využít naplno vlhčené ubrousky i body, ze kterého miminko vyrostlo?

Simona Formánková 16.  10.  2022
Že je mateřství náročná disciplína, si nejednou uvědomila asi každá maminka. Proto tipy na usnadnění každodenních povinností jsou vždy vítané. Lauren Mejia na svém tiktokovém účtu zveřejnila pár takových, které s dětmi rozhodně využijete.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Výchova dítěte je nejzodpovědnější rolí v životě každého, kdo se rozhodne stát se rodičem. Výzkum americké společnosti OnePoll z roku 2019 ukázal, že první rok rodičovství může vést až k 7 hádkám denně nebo více než 2500 hádkám v prvním roce života dítěte. A to pouze v rámci rodiny! Takže si rodičovství ulehčete těmito triky, s menší únavou bude určitě i méně hádek.

VIDEO: Využijte přebytečné kostičky ze stavebnice na super domácí vychytávky

Lauren Mejia je maminkou téměř tříletého Braxe a na svém účtu na TikToku sdílí mateřské tipy a triky, aby inspirovala ostatní rodiče. Podívejte se, co této mámě usnadňuje život na mateřské. Některé z jejích nápadů byste jistě ocenila už před narozením vašeho potomka. 

1) Jak řešit "kozí nohy"?

Pokud zrovna spěcháte, věta "rychle se obuj" vám čas pravděpodobně neušetří. Děti si v určitém věku ještě neumí boty správně srovnat a spíš tipují, která z nich je pravá a levá. Můžete jim v tom však hravě poradit. Rozstřihněte libovolnou samolepku napůl a každou část nalepte do jedné z bot tak, aby se obrázek spojil při položení bot vedle sebe. Usnadní to práci nejen dětem, ale i vám. 

Klepněte pro větší obrázek

2) Plísně v hračkách rozhodně nechcete!

Možná vás nikdy nenapadlo, že v roztomilých dětských hračkách do vody se může skrývat i nevítaná plíseň. Není k tomu však důvod vždy! Lauren radí zalepit všechny otvory na hračkách, aby se voda nedostala dovnitř. 

Klepněte pro větší obrázek

3) Ani jeden zatoulaný dílek

Vkládačky a puzzle jsou u menších dětí velmi oblíbené. Některé si dokážou s těmito hračkami hrát klidně celý den. Pokud nevíte, jak je skladovat, aby se okamžitě nepoztrácely, máme pro vás skvělý tip. Nalepte na každý dílek suchý zip – díky tomu zůstanou všechny části na svém místě. 

Klepněte pro větší obrázek

4) Jeden ubrousek stačí!

Znáte to – nutně potřebujete vytáhnout vlhčený ubrousek, ale jakmile zatáhnete, vysune se téměř celá zásoba. Není to vaší nešikovností, evidentně tuto situaci zažívá každá máma. Lauren radí dát na balení ubrousků gumičku do vlasů – ta celou zásobu přidrží, a vy tak vytáhnete pouze jeden žádaný kus. 

Klepněte pro větší obrázek

5) Využijte balení vlhčených ubrousků naplno

Vlhčené ubrousky jsou věc, bez které si život s dětmi téměř nedokážeme představit. Ovšem málokteré jsou rozložitelné a ekologické, je tak fajn zkusit jejich obal dál využít. Vystřihněte si plastový otevírací kryt a vytvořte z něj snadno ochranu elektrických zástrček. 

Klepněte pro větší obrázek

6) Nevábná vůně koše na pleny

Koš na pleny rozhodně využijete pro novorozená miminka, která přebalujete v podstatě neustále. Ovšem jak může být tento vynález dobrým pomocníkem, může být stejně tak zlým pánem. Ať má sebehezčí design, jeho obsahem je odpad a ten může zkrátka zapáchat. Lauren radí dát dovnitř malý hrnek jedlé sody, která pachy pohltí. 

Klepněte pro větší obrázek

7) Výměna plínek musí mít řád!

Při výměně plínek se obvykle maminky s miminkem mazlí nebo si s ním rády povídají. Děti milují pocit volnosti, kdy si mohou nožičkama kopat do všech stran. Ovšem aby nedošlo k zbytečným nehodám, Lauren doporučuje dát čistou plenku pod tu stávající ještě předtím, než miminko rozbalíte. 

Klepněte pro větší obrázek

8) Mít vše potřebné při ruce

Přebalování větších dětí už ovšem není taková pohodička. Otáčí se, berou vše, co jim přijde pod ruku, a více než čistou plenku si přejí utéct jinam. Proto je skvělé mít vše potřebné nachystané v jednom boxíku – ušetří vám to čas i nervy. 

Klepněte pro větší obrázek

9) Ušetřete za oblečení

Děti rostou jako z vody. Obzvlášť těm nejmenším je potřeba měnit šatník velmi často. Pokud mají oblíbené kousky, které se dají stále nosit, jen jejich délka už neodpovídá, rozhodně není potřeba se jich zbavovat. Dětským bodýčkům stačí pouze ustřihnout spodní část a rázem máte skvěle padnoucí tričko. 

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Děti, Miminko, Kojení, Novorozenec, Mateřství, Po porodu, Rodičovství, Miminko, Praktické rady, Kojenec, Šestinedělí, TikTok, Lauren, Vychytávka, Máma, Výchova dítěte, Trik, Dom, Mater, Maminka, Kryt, Ubrousek, Hračky, Tip