Maminka.czSluníčko

Zpívání s květnovým Sluníčkem

Simona Procházková 3.  5.  2021
Hledání nesmyslů, rýmované hádanky, skládání puzzle, desková hra pro celou rodinu, soutěže o prima ceny a ještě mnohem víc čeká na děti v nejnovějším vydání časopisu pro nejmenší. Květnové Sluníčko právě vychází.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Písnička pro maminku

Druhou květnovou neděli oslaví svátek všechny maminky a Sluníčko vaše ratolesti inspiruje, jak vám mohou hezky popřát. Hned na úvodní dvoustraně totiž najdou písničku Pro maminku s jednoduchým textem, notami a odkazem na přehrání nazpívané písničky na Youtube kanálu Sluníčka.

VIDEO: Právě vyšlo květnové číslo časopisu Sluníčko

Učení s oblíbenými hrdiny

V komiksu o Adélce a kocourkovi Lumpíkovi se děti vtipnou formou dozvědí, v čem spočívá stará česká tradice otvírání studánek. Se skřítkem Lesánkem se zase naučí, že na zdánlivě opuštěná mláďata se nesahá a jak se mláďátka lesních zvířátek nazývají.

Ve Školičce si můžete společně na hře s rostlinkami a houbami vyzkoušet řadit věci podle velikosti (větší, menší, nejmenší) a také procvičit sluchové vnímání (určování první hlásky ve slově). S maskoty Ufem a Ňufem zase máte možnost natrénovat prostorové vnímání a předložkové vazby (nad, pod, mezi, blízko, daleko, vlevo, vpravo). S procvičováním grafomotoriky, paměti a obohacováním slovní zásoby dětem pomůže Hravá abeceda a vystřihovací hádankové kartičky.

Chcete zkusit malování na kameny? Tady máte vše, co potřebujete vědět

Vědomostní hra a pátrání s baterkou

V květnovém čísle Sluníčka najdete také deskovou hru Měsíčku, usměj se, která dětem pomůže zapamatovat si jednotlivé měsíce v roce. Ke hře náleží také dvanáct úkolů, které zabaví celou rodinu. Vaše ratolesti se mohou těšit také na prosvětlovací stránku, kde budou pátrat pomocí světla baterky po schovaných postavičkách a předmětech ve strašidelném hradě.

Soutěže o skvělé ceny

S dětmi se můžete zapojit hned do dvou tvořivých soutěží. V první se vyrábí originální obal na květináč, za který je možné vyhrát knížku Mlsné medvědí příběhy, která je adaptací oblíbeného Večerníčku. V té druhé mají děti za úkol vytvořit zvířátka za pomoci obtisknutých dlaní a při troše štěstí tak získat vzdělávací hru Hurá do školy.

Zkrátka květnové Sluníčko je nabité spoustou kreativního učení a zábavného čtení! Koupíte ho na stáncích nebo s dopravou ZDARMA na www.ikiosek.cz/slunicko

Knoflíkové tvoření s dětmi: Zabaví je, když je venku ošklivo
Dcera krásné moderátorky se těší na sourozence. Bude to sestřička?
Houpačky do bytu jsou super zábava i stylový doplněk. Jakou pořídit?
Témata: Sluníčko, Rodina, Tvoření, Předškolák, Zpívání, hádanky, Lumpíkovi, Zábavné čtení, Ňufem, Puzzle, Maminka, Lesánkem, Určování, Hádanka, Desková hra, Lumpík, Kocourkov, Písnička, Nejnovější vydání, Vydání časopisu, Ufem a Ňufem

Video